– Hellas viser kompromissvilje

Mens finansminister Yanis Varoufakis (i midten) feiret 1. mai i Aten, var forhandlingene om landets gjeldsavtale overlatt til andre regjeringsrepresentanter. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix
Mens finansminister Yanis Varoufakis (i midten) feiret 1. mai i Aten, var forhandlingene om landets gjeldsavtale overlatt til andre regjeringsrepresentanter. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix

Hellas viser vilje til å kompromisse i forhandlingene som skal redde landet fra bankerott, sier ikke navngitte kilder i Brussel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er framgang, men også mange åpne spørsmål. I noen saker er det langt mer kompromissvilje. Men vi kan ikke si hvor mye mer vi trenger, sier en kilde som representerer en av de tre kreditorene, EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken (ESB) og Det internasjonale pengefondet (IMF).

Den såkalte troikaen krever reformer tilbake fra Hellas i bytte mot utbetaling av kriselån som grekerne trenger både for å betjene gjeld og for å kunne betale lønninger og pensjoner.

Forhandlingene har foregått i flere dager og skal etter planen avsluttes søndag.

– Det at det foregår forhandlinger, er et godt tegn, og hvordan de foregår likeså. Men vi trenger fortsatt framgang, sier en EU-kilde til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Den greske regjeringen meldte torsdag at den er villig til å komme med innrømmelser etter å ha vist sterk motstand mot kreditorenes krav om privatisering av statlige selskaper og enda flere kutt i lønn og pensjoner.

Hellas har også nylig gjort endringer i sitt forhandlingsteam etter at finansminister Yanis Varoufakis har fått kraftig kritikk fra motstandere i EU som ser ut til å mislike både økonomiprofessorens selvsikre stil, hans politiske holdninger og økonomiske analyse. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært