Meny

Prinsessefødsel betyr millioner for suvenirbutikkene

Rojalister feiret lørdag formiddag den nye britiske prinsessen. Fødselen vil også innbære flere hundre millioner kroner i økt omsetning for nærin gslivet. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksperter anslår at det nye medlemmet av den britiske kongefamilien vil tilføre flere hundre millioner kroner til britisk økonomi.

Suvenirbutikkene forbereder seg ved å gjøre plass til alle dingsene de forventer å selge massevis av så fort det kommer et bilde av den nyfødte prinsessen.

– Det blir tallerkener, kopper, nøkkelringer, hele utvalget av kongelig baby-suvenirer, sier daglig leder Phil Dowsing i suvenirprodusenten Cool Britannia til ABC News.

Joshua Bamfield, direktør i Centre for Retail Research, har gjennomført en undersøkelse blant kommersielle aktører.

Han sier til AFP at fødselen kan medføre et mersalg på 940 millioner kroner, hvorav to tredeler kommer fra britenes inntak av mat og drikke når de skal feire nykomlingen, mens den siste tredelen vil komme fra suvenirsalg.

Det er tidligere beregnet at en tilsvarende effekt da prins George ble født var på svimlende 2,9 milliarder kroner. I tillegg kommer en kjempeøkning i interessen for babyklær og utstyr i kjølvannet av kongelige fødsler. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært