Polititeori: Datter senket moren i jernbur i elva

Politiet gjorde funn i vannet i Skien tirsdag. Foto: Jon-Inge Hansen (NTB scanpix)
Politiet gjorde funn i vannet i Skien tirsdag. Foto: Jon-Inge Hansen (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mener den 31 år gamle datteren til Kari Grønnestad (56) senket sin egen mor i et jernbur ned i Skienselva. Informasjonen om drapet skal de ha fått fra datterens samboer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

VG er kjent med at politiet sitter på opplysninger om at kvinnen ble dumpet i elva i et jernbur.

Tirsdag kveld ankom en likbil kaikanten ved elva i Skien, men politiet ville ikke kommentere hva salgs funn som var gjort. En dykker tok imidlertid med seg et seil under vann og festet det rundt det politiet omtaler som en gjenstand, før en kranbil heiste det tunge seilet opp med stor forsiktighet.

Av interesse

– Funnet kan være av interesse for etterforskningen. Politiet vet ikke ennå hva funnet består i og hva det innebærer. Vi er generelt forsiktige når vi jobber med gjenstander som kan ha betydning i en drapsetterforskning, sa politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Politiets kriminalteknikere vil undersøke om gjenstanden kan settes i sammenheng med drapsetterforskningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag aksjonerte politiet mot leiligheten til Grønnestads datter (31) og hennes samboer (34) i Hjellen i Skien sentrum. Samme dag ble datteren pågrepet og siktet for forsettlig drap på moren. Hennes samboer ble siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse. Årsaken til pågripelsen var at Telemark politidistrikt hadde fått ny og substansiell informasjon om Grønnestads forsvinning.

Bakgrunn: Ski­ens­kvinne siktet for drap – offer ikke funnet

Informasjon fra samboer

Ifølge Varden var det samboeren til den 31-årige datteren som ga politiet detaljerte opplysninger om drapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siktede 31 år gamle kvinnen erkjenner ikke straffskyld, understreker hennes forsvarer, advokat Bjørn Nærum. Det gjør heller ikke 34-åringen, opplyser forsvarer Tollef Skobba.

Tirsdag fikk politiet medhold i begjæringen om fire ukers varetekt med brev- og besøkskontroll og medieforbud for den siktede kvinnen. Hun vurderer å anke kjennelsen fra Nedre Telemark tingrett.

For samboeren til den drapssiktede fikk ikke politiet medhold i kravet om fire ukers varetekt. De anket kjennelsen og fikk rettens medhold i ønsket om oppsettende virking. Han blir dermed ikke løslatt før lagmannsretten har tatt stilling til saken.