Meny

Vil ha prisavslag på grunn av naboene

Nøyaktig hva nabokrangelen dreier seg om er ukjent. Kjøper krever prisavslag på 1.575.000 kroner på grunn av naboene etter et bolikjøp på Oslos vestkant for to år siden. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nye eierne mener selger burde kjent til naboens opptreden.

I en sivilsak som skal opp i Oslo tingrett til uken, har en boligkjøper saksøkt selger.

I juni 2013 kjøpte saksøker et dødsbo i Vestre Aker bydel i Oslo, til 8.750.000 kroner.

På beste vestkant

Boligen ligger like ved Huseby leir på Oslos vestkant.

I sluttinnlegget til Oslo tingrett fra saksøker heter det at «Opplysninger om vanskelige naboforhold av en slik art som det her er tale om er opplysninger som kjøper hadde grunn til å regne med å få»

Videre står det at en eiendomsmegler opplyser at eiendommer med naboforhold av denne typen, er svært vanskelig, om ikke umulig å omsette.

Saksøker krever et prisavslag på 1.575.000 kroner, noe som tilsvarer 18 prosent av kjøpesummen. De krever også forsinkelsesrenter fra juni 2013. I tillegg kreves det at saksøkte dekker saksomkostningene.

Hevder krangel startet etter salget

De saksøkte sier i sitt sluttinnlegg at et eventuelt dårlig naboforhold har oppstått etter salget av boligen og at det dermed ikke foreligger noen mangel ved boligen som tilsier at det skal gis noe prisavslag.

I sluttinnlegget heter det videre at de uoverensstemmelser som forelå mellom naboene under forrige eier av boligen var avklart og løst da eiendommen ble overdratt.

Nøyaktig hva konflikten dreier seg om er ukjent.

Flere til Konfliktrådet

Ifjor ble det meldt inn 7006 saker til Konfliktrådet. Ti prosent av disse sakene var nabokrangler.

Stadig fler velger å gå til Konfliktrådet i stedet for å ta krangelen til retten. I årsrapporten til Konfliktrådet heter det at de håper denne trenden fortsetter, ettersom det da vil føre til færre saker for rettssystemet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært