– Greske problemer skaper dyster stemning i Washington

Storbritannias finansminister George Osborne deltar på Verdensbankens vårmøte i Washington. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix.
Storbritannias finansminister George Osborne deltar på Verdensbankens vårmøte i Washington. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix.

Den greske finanskrisen har ført til en «langt dystrere stemning» på årets vårmøte i Verdensbanken og IMF, ifølge Storbritannias finansminister George Osborne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ingen tvil om at et feiltrinn eller en feilberegning kan sende europeiske økonomier tilbake til en like farlig situasjon som for fire år siden, sa Osborne til journalister i Washington.

Etter å ha møtt representanter fra de andre G20-landene sier han at stemningen er langt dystrere enn ved forrige møte.

– Det vil være feil å tro at Storbritannia er beskyttet fra framtidig ustabilitet i den europeiske økonomien, sier finansministeren.

Les også: Hellas får neppe betalingsutsettelse fra IMF

Korridorprat

Den greske gjeldskrisen preger praten i korridorene i Washington, der en rekke toppolitikere er samlet for vårmøtet til Verdensbanken og Det internasjonale pengefondets (IMF). Fra Norge deltar utenriksminister Børge Brende (H) og finansminister Siv Jensen (Frp).

Hellas skylder drøyt 315 milliarder euro, over 2.670 milliarder kroner etter dagens kurs. Den greske statskassa er bunnskrapt, og forhandlinger om utbetaling av flere krisemidler har pågått i flere uker.

Les også: Hellas' statskasse er bunnskrapt

Ny frist nærmer seg

Finansministrene i eurosonen møtes igjen 24. april, og regjeringen i Aten sa fredag at den har tro på at partene vil finne en løsning innen utgangen av måneden.

Uten en slik avtale kan grekerne være innstilt på å misligholde gjeld, skrev Financial Times tidligere i uken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden