Meny

Tommy Steine må betale tilbake millionlån

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Komiker Tommy Steine må betale nesten 1,5 millioner kroner til Santander Consumer Bank etter at Eidsivating lagmannsrett har dømt ham til betale tilbake deler av et billån.

Komikeren fikk først medhold i Nedre Romerike tingrett i fjor høst, men under ankesaken har Eidsivating lagmannsrett snudd utfallet nesten på hodet. Den har konkludert med at Steine må betale 75 prosent av kravet fra banken etter at han i 2013 sluttet å betjene lånene sine på tre luksusbiler han kjøpte, skriver Nettavisen.

Summen fordeler seg på 842.320 kroner og et tillegg på 643.778 kroner i forsinkelsesrenter.

– Han og jeg er selvfølgelig skuffet over rettens midt på tre løsning. Det som er utslagsgivende for retten er en bevisfeil. Vi har fått medhold i praktisk talt alt, men det er ett punkt hvor retten har bommet på bevisvurderingen, sier Steines prosessfullmektig Jørgen Klaveness.

I retten kom det fram at Steine og flere andre kjendiser fikk kjøpe dyre biler av Auto-Forum i Drammen. I avtalen med bilforhandleren ble bilene fullfinansiert av Santander Consumer Bank og DNB og solgt med en gunstig avtale om tilbakekjøp etter ett år. Da Steine skulle levere bilene tilbake, var butikken låst og bilselgeren borte. Da sluttet komikeren å betale lånene på bilene, og Santander saksøkte ham for 1 million kroner.

Privatøkonomi
Populært