Putin om sanksjonene: De kommer ikke til å ta slutt med det første

Russlands økonomi var et gjennomgangstema da president Vladimir Putin svarte på spørsmål fra russerne under en flere timer lang direktesending. Foto: Reuters/NTB scanpix
Russlands økonomi var et gjennomgangstema da president Vladimir Putin svarte på spørsmål fra russerne under en flere timer lang direktesending. Foto: Reuters/NTB scanpix

– Sanksjoner er sanksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin tror ikke sanksjonene vil lette med det første. Det kom fram under en direktesending på tv hvor han svarte på spørsmål fra seerne, skriver CNN.

Fallende realinntekt

Over to millioner seere har sendt inn spørsmål, og i år dreide mange av dem seg om Russlands økonomi, skriver BBC.

For første gang siden Putin kom til makten har russernes realinntekt falt. Mange av spørsmålene gjaldt også sanksjonene, og de fleste av dem trakk Putin bare på skuldrene av, ifølge CNN.

– Sanksjoner er sanksjoner, sa han i programmet .

– Når det gjelder sanksjonene, dreier de seg om behovet for å tvinge fram vår egen utvikling, ikke bare om Ukraina og Krim, fortsatte han.

Svarer i flere timer

Programmet hvor presidenten svarer på spørsmål har blitt en årlig tradisjon og ble i år laget for 13. gang. Vanligvis varer direktesendingen i fire timer.

Putin svarte at han tror det vil ta to år før landets økonomi er på beina igjen. Han understreket også at Russlands jordbruk stadig øker, og dermed erstatter matvarer som ble importert før sanksjonene startet.

Tilbakeviser tilstedeværelse i Øst-Ukraina

På spørsmål om Russlands nærvær i Ukraina, tilbakeviste han vestlige anklager om at Moskva har sendt soldater og militært utstyr til de pro-russiske separatistene i Øst-Ukraina, skriver NTB.

Sendingen startet klokken tolv lokal tid onsdag formiddag. President Putin har forberedt seg i to dager til den grundig koreograferte sendingen.

Personvernpolicy