Meny

Nav utbetalte nær sju milliarder til utlandet

Nav utbetalte nær sju milliarder til utlandet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor gikk 1,9 prosent, tilsvarende 6,8 milliarder kroner, av Navs utbetalinger til personer bosatt i utlandet.

I alt 87.907 personer bosatt i utlandet mottok utbetalinger i 2013. 60 prosent av disse utbetalingene gikk til norske statsborgere, noe som utgjør 4,1 milliarder kroner.

82 prosent av utbetalingene skjedde til land i Europa. Sverige er landet der mottakerne til sammen fikk utbetalt det største beløpet – over 2,4 milliarder kroner. Deretter kommer Spania med 835 millioner kroner.

I begge disse landene er norske statsborgere i flertall blant mottakerne. Polen er nummer fire med 455 millioner kroner, men til gjengjeld var 94 prosent av mottakerne av ytelser i Polen utenlandske statsborgere.

Mesteparten av pengene ble utbetalt til utlandet innen alderspensjon med 3,4 milliarder kroner. Deretter følger uføretrygd med 1,4 milliarder kroner. De fleste mottakerne av disse ytelsene er norske statsborgere.

Av dem som var bosatt i utlandet og mottok dagpenger, hadde 95 prosent utenlandsk statsborgerskap. 3,7 prosent av de samlede utbetalingene av dagpenger fra Nav gikk til personer bosatt i utlandet i 2013. Deretter følger kontantstøtte med en andel på 91 prosent utenlandske statsborgere.

Utbetalingene til utlandet innen dagpenger og kontantstøtte utgjør henholdsvis 347 millioner og 49 millioner kroner.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært