NHO-sjefen blir klimatopp

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Næringslivets Hovedorganisasjons sjef Kristin Skogen Lund har sagt ja til å bli medlem i en uavhengig internasjonal klimakommisjon bestående av næringslivstopper og tidligere statsledere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg var medlem i den samme kommisjonen inntil han tiltrådte som Nato-sjef. Når Skogen Lund nå blir ny norsk representant i kommisjonen, er det som følge av at hun har sagt ja på forespørsel fra Mexicos tidligere president Felipe Calderon, skriver Dagens Næringsliv.

Skogen Lund vet ikke hvordan hennes navn dukket opp for kommisjonslederen.

– Jeg må innrømme at jeg ble litt satt ut av spørsmålet. Jeg bestemte meg vel egentlig der og da for å bli med, sier NHO-sjefen.

Kommisjonen «The global commission on the economy and climate» har som mål å vise at det er mulig å kombinere økonomisk vekst med klimapolitikk. Norge er et av ni land som finansierer kommisjonens arbeid.

Skogen Lund advarer mot å overdrive i klimakampen.

– Det kan være vel så uansvarlig klimapolitikk å rope altfor høyt om ensidige klimahensyn som går på bekostning av økonomien, for det vil til slutt føre til en kollaps i logikken som gjør at klima taper, sier Skogen Lund, som trekker fram kravene om å stenge oljeproduksjonen i Nordsjøen som et eksempel.

Personvernpolicy