Meny

Landbruksministerens far om landbrukspolitikken:

Jan Steffen Listhaug: – Like gale som før for meg, men bedre for de store

IKKE BEDRE FOR FAREN: En stolt far, vestlandsbonden Jan Steffen, var med på Slottet da Sylvi Listhaug ble utnevnt til landbruks- og matminister i 2013. Da var han optimist på melkebøndenes vegne. Nå syns han det er blitt like galt som før. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er optimist. Det kan ikke bli verre enn nå, sa Jan Steffen Listhaug da dattera Sylvi overtok som landbruks- og matminister. Nå oppsummerer han at det ikke har blitt bedre.

- Nei. Det finnes ikke en sjanse å kunne drive landbruk uten landbruksstøtte. Så mye kan jeg i alle fall si, og legge til at jeg er optimist. Det kan jo ikke bli verre enn vi har det nå.

Det sa en stolt far og bonde i Ørskog, Jan Steffen Listhaug, til Dagbladet 23. oktober 2013.

Det var få dager etter at dattera hans, Frp-politikeren Sylvi, var blitt utnevnt til landbruks- og matminister. Og far Listhaug var langt fra fornøyd med behandlingen av bøndene av datidens myndigheter.

Men optimismen har bleknet hos melkeprodusenten Jan Steffen Listhaug.

Nå har landbrukstilskuddene som følger av Sylvi Listhaugs og samarbeidspartienes politikk nylig blitt utbetalt. Og de viser at Jan Steffen og Harriet Listhaug denne gangen fikk 181.605 kroner utbetalt, mot 207.858 i fjor.

Les: Sylvi Listhaug 32-dobler tilskudd til de største bøndene

Reduksjonen har sine grunner.

– Jeg har gått ned på drifta. Nå er det 13 kuer igjen. Jeg måtte rive en gammel løe der vi hadde ungdyra. Nå er det ikke plass til like mange dyr, forteller Jan Steffen Listhaug til ABC Nyheter.

– Har det blitt bedre å være melkebonde siden du snakket med Dagbladet i 2013?

– Det er like gale som det har vært. Det har ikke blitt verre, det er akkurat det samme for meg. Men det har blitt bedre for de store, sier Jan Steffen Listhaug.

Sylvi Listhaug har omfordelt kraftig fra små til store produsenter når det gjelder statsstøtte til gartnere, bær- og fruktprodusenter, skrev ABC Nyheter i går.

Samme tendens gjelder alle produksjoner.

Men Sylvi Listhaug ønsker ikke å kommentere dette. Heller ikke resten av den politiske Frp-ledelsen «har anledning» til det, opplyser Landbruks- og matdepartmentet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært