Financial Times kaller Helge Lund en fotnote

Helge Lund får ikke mye skryt av Financial Times. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Helge Lund får ikke mye skryt av Financial Times. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

I en kommentar til Shells oppkjøp av BG Group levnes ikke den tidligere toppsjefen i Statoil mye ære.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ble det kjent at Royal Dutch Shell ønsker å kjøpe opp BG Group, der Helge Lund har sittet som administrerende direktør i mindre enn to måneder. Det er klart at han ikke vil fortsette i stillingen etter en overtakelse.

Kontrasten mellom Lunds skjebne og fremtiden for Shell-sjef Ben van Beurden trekkes frem i en kommentar i Financial Times. Lund betegnes som en av historiens fotnoter og sammenlignes med den amerikanske presidenten William Henry Harrison, som bare var president i en måned før han døde av lungebetennelse i 1841.

Bakgrunn: Shell kjøper BG Group, Helge Lund går

– Lund er ment å skulle hjelpe Van Beurden med en overtakelse preget av operasjonell og regulatorisk kompleksitet. Men etter en så begrenset periode kan ekssjefen fra Statoil tilby, i beste fall, overfladisk kjennskap til BG. Han vil i de minste forlate jobben med sluttvederlag som plaster på såret, heter det i kommentaren.

Les også: Shell sier Helge Lund har andre planer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden