Hellas lover IMF-innbetaling om en knapp uke

Hellas' finansminister Yanis Varoufakis deltar på et møte i nasjonalforsamlingen i Aten torsdag. Hellas feirer ortodoks påske først i neste uke, men det spørs om ministeren og resten av regjeringen kan ta påskeferie. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix
Hellas' finansminister Yanis Varoufakis deltar på et møte i nasjonalforsamlingen i Aten torsdag. Hellas feirer ortodoks påske først i neste uke, men det spørs om ministeren og resten av regjeringen kan ta påskeferie. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix

Hellas vil den 9. april betale inn penger som landet skylder Det internasjonale pengefondet (IMF), lover landets visefinansminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi strever for å overholde våre forpliktelser innen fristen utløper, sier Dimitris Mardas til den greske TV-kanalen Skai TV.

Uttalelsen fredag kom få dager etter at landets innenriksminister sa at Hellas kan komme til å måtte prioritere utbetaling av lønninger og pensjoner framfor å betale inn 450 millioner euro til IMF.

Bakgrunn: – Hellas er konkurs om en uke

Ifølge avisen Kathimerini har Hellas' venstreorienterte regjering igjen undersøkt muligheten for å få en del av det gjenværende kriselånet utbetalt i bytte mot å innføre enkelte av reformene som resten av eurosonen krever.

Men etter hva avisen erfarer har de andre landene gjort det klart at dette ikke er et alternativ. De vil at Hellas leverer en liste over reformer som innfrir kravene om en stram finanspolitikk før landet får utbetalt resten av kriselånet, det vil si 7,2 milliarder euro.

Frykten er at Hellas skal gå tom for penger før grekerne er kommet med en reformliste som de andre landene vil godta.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden