Storaksjon mot timeshare-svindlere i Malaga

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet slo til mot mistenkte timeshare-svindlere i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag aksjonerte politiet i Malaga mot mer enn elleve selskaper som er mistenkt for timeshare svindel på Costa del Sol i Spania.

60 personer er arrestert, skriver Canariajournalen.

Lurt tre ganger

Svindelen skal ha gått ut på at potensielle ofre ble ringt opp og tilbudt gode priser for å selge sine timeshare-andeler. De som ble lurt, ble bedt om å betale påståtte administrative og juridiske kostnader.

Når det så gikk opp for ofrene at de hadde blitt lurt, tok svindlerne saken videre ved å ta kontakt igjen og utgi seg for å være advokater som kunne hjelpe. Igjen ble de bedt om å betale inn penger.

I tredje omgang tok svindlerne kontakt igjen og utga seg for å være advokater og representanter fra domstolene som hevdet at sakene var løst og at dersom de betalte nye kostnader, skulle de få oppgjør, ifølge Canariajournalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan ha svindlet for 265 millioner kroner

56 av de arresterte skal være briter og over 500 personer kan ha blitt svindlet for mellom 3000 og 50.000 euro hver.

Politiet mener at svindelen kan ha pågått siden 2009 og at folk kan ha blitt svindlet for mer enn 30 millioner euro, eller 265 millioner kroner med dagens eurokurs.

Politiet skal ha sperret 78 bankkontoer og tatt beslag i luksusbåter, luksubiler og eiendom til en verdi av 800.000 euro.