Meny

NHO forstår ingenting av Frps skattekritikk

Gjermund Hagesæter, finanspolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, blir møtt med undring fra NHO angående støtte om kampen om formueskatt. Arkivfoto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NHO skjønner ikke hvor Frps Gjermund Hagesæter har det fra at næringslivsorganisasjonen ikke støttet kampen mot formuesskatten i fjor høst.

Hagesæter, som er Frps finanspolitiske talsperson, sa til NRK tirsdag morgen at partiet fikk lite hjelp av NHO i kampen for å kutte formuesskatten.

– Vi er helt uforstående til at NHO ikke deltok i debatten eller argumenterte sterkt for å fjerne formuesskatten. Det er helt uriktig å hevde noe sånt, sier Petter Haas Brubak, direktør for næringspolitikk i NHO, til NTB.

– Det var jo endog slik at vi ble nærmest beskyldt av de partiene Hagesæter inngikk budsjettforlik med for å drive en kampanje for å fjerne formuesskatten, legger han til.

Regjeringen har kuttet formuesskatten to budsjetter på rad, men kuttene har blitt moderert i forhandlingene med støttepartiene KrF og Venstre.

Brubakk sier det er avgjørende for norske eiere å få samme skattevilkår som eiere i andre land.

– Det er ikke minst viktig når vi går inn i en periode med omstilling og innovasjon at ikke Norge har en skattemessig bør som ikke andre har. Det er det debatten om formuesskatt dreier seg om, og det har NHO vært tydelig på i en årrekke.

Privatøkonomi
Populært