Meny

NHO-sjefen hardt ut mot Parat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NHO-direktør Kristin Skogen Lund mener fagforeningen Parat har fremmet urimelige krav i konflikten med Norwegian.

– Vi opplever en fagforening som tyner et selskap i en veldig presset situasjon. Jeg vil gå så langt som til å si at det er en stor utfordring for trepartssamarbeidet i Norge hvis vi får mer av den slags uforsvarlig fagforeningsopptreden, sier Skogen Lund til NRK.

NHO-direktøren peker på at Norwegian gikk på et tap på over 1,5 milliarder kroner i fjor, og at luftfartsbransjen er preget av hard internasjonal konkurranse. Norwegian har derfor behov for omstilling og kostnadsreduksjon, sier hun.

– Bjørn Kjos har strukket seg langt utover det man kan forvente for å komme pilotene i møte. Likevel krever de stillingsgarantier for flere piloter enn det er behov for i et selskap som må redusere bemanningen. I NHOs historie har vi aldri sett tilsvarende urimelige krav, sier Skogen Lund.

NHO-direktøren mener pilotenes krav er så høye at det setter langt dårligere betalte pilotkollegers arbeidsplasser i fare.

Forbundsleder Hans Erik Skjæggerud i Parat avviser at kravene er urimelige, og legger til at fagforeningen har erkjent at Norwegian er i en krevende økonomisk situasjon.

– Vi har bidratt med millionbeløp for å hjelpe selskapet. Jeg kan ikke med min beste vilje forstå argumentasjonen til Skogen Lund, sier Skjæggerud.

Populært