Meny

Kjos: – Umulig å innfri Parat-krav

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Norwegian-sjef Bjørn Kjos har Parat framsatt krav i meklingen som det er umulig å innfri.

Kjos sa på en pressekonferanse lørdag ettermiddag at over 1.000 personer er permittert som følge av streiken. Rundt 130.000 passasjerer er hittil blitt berørt.

– Når det skar seg i natt, var det fordi Parat og NPU krevde 110 årsverk mer enn det vi har i dag. Vi er jo for mange allerede i dag, så det var et helt umulig krav som jeg ikke kunne gå med på, sa Kjos på en pressekonferanse på Norwegians hovedkontor på Fornebu lørdag ettermiddag.

Les også: LO, Unio og YS skremt av Norwegian

Jobbgaranti

Ifølge Norwegian-sjefen opprettholder selskapet de samme lønningene, og pilotene har fått en jobbgaranti på tre år.

– I dag har vi egentlig for mange piloter i Skandinavia. Vi har ikke overflødige i Sverige og Danmark, men i Norge har vi for mange piloter. Vi trenger å redusere noe. Det vi har gitt tilbud om, er en jobbgaranti på tre år. Hvis vi ikke kan oppfylle de jobbene i Norge, har vi tilbudt dem å ta med seg den millionlønna de har ut til for eksempel London eller Barcelona, sa han.

Les også: Parat inviterer Norwegian til nye samtaler

Beklager

Kjos la til at Norwegian garanterer pilotene jobb et annet sted i Europa, og at de også kan ta med seg sine pensjoner og forsikringer i tre år fremover.

– Vi beklager på det sterkeste at vi ikke kom til enighet i nattens mekling og beklager på det sterkeste overfor alle våre passasjerer, gjentok Norwegian-sjefen.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos takker ja til invitasjonen om å forhandle videre med Parat og de streikende pilotene:

Populært