Meny

Like uforsonlig mellom Kjos og pilotene etter TV-debatt

Norwegian-sjef Bjørn Kjos (til venstre) og Parats Hans-Erik Skjæggerud ble ikke mer enige i løpet av en times debatt torsdag kveld. I midten NRKs programleder Ingunn Solheim. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den timelange Debatten på NRK torsdag kveld maktet ikke å føre de stridende partene i Norwegian noe nærmere hverandre. Snarere tvert imot.

Konsernsjef Bjørn Kjos gjentok at det er fullstendig uaktuelt å gå med på pilotenes hovedkrav. Pilotene, representert ved Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud, gjentok på sin side at det eneste pilotene ber om, er en tariffavtale med sin reelle arbeidsgiver, som han mener er morselskapet i Norwegian-konsernet.

Les også: Löfven kaller Norwegian «usselt»

– Konflikten har eskalert utover det vi mener hadde vært nødvendig. Det har skjedd mye som vi ikke hadde trengt å gå igjennom, sa Skjæggerud.

Situasjonen synes dermed helt fastlåst idet streiken går inn i sin sjuende dag. Ifølge flyselskapet skal rundt 100.000 flyreisende så langt ha blitt berørt av streiken.

Hvis situasjonen er den samme fredag, vil tallet nærme seg 140.000, etter konsernets tellemåte.

Les også: Norwegian-piloter raser

– Det er snakk om 100.000 passasjerer. Skal du bare gi blaffen i dem og la dem seile sin egen sjø mens vi står her på tuer og slåss for prinsipper? spurte Kjos, underforstått at han mener det er feil tilnærming.

Populært