Meny

Parat avviser Kjos-krav som trussel

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegians krav til pilotene om å stille til forhandlinger umiddelbart, ble bryskt avvist som trusler av Parat.

– Dette er en klar trussel. Det føles som å få en pistol mot hodet, hvor man skal leies inn i et rom for å signere noe som de har bestemt, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til NTB.

Da streiken i flyselskapet var godt inne i det sjette døgnet, sendte Norwegian ut en pressemelding der det het at «nok er nok».

– Nå starter nedtellingen, med en frist til klokka 15, lød det i pressemeldingen som ble sendt klokka 13.20.

Trusselbilde

– Dette er totalt useriøst. En slik oppførsel mangler sidestykke. Bjørn Kjos setter alle spilleregler til side nå, sier Skjæggerud.

Parat-lederen sier at trusler er noe de kjenner igjen fra tidligere konflikter i selskapet.

– Dette føyer seg inn i et generelt trusselbilde som vi også har opplevd i tidligere forhandlinger og konflikter, og fra historier som våre medlemmer har fortalt, sier Skjæggerud.

Han legger til at pilotene og Parat er klar til å møte Norwegian når og hvor som helst, så lenge det er snakk om reelle forhandlinger.

Les også: Kjos: – Fagforeninger har tatt livet av flyselskap før

Møttes i fem timer

Partene satt sammen fem timer natt til torsdag uten at det ga noen løsning på konflikten som Norwegian nå anslår har rammet 100.000 passasjerer.

Versjonene spriker når det gjelder hva som hendte.

Norwegian hevder blant annet at de blir kontaktet av svenske og danske piloter som har mistet streikelysten, fordi pensjonskravet ikke er så viktig for dem.

Skjæggerud sier at Norwegian Pilot Union (NPU) i natt var villige til å fire på kravet om ytelsespensjon.

– Vi la absolutt alt i potten, inkludert pensjon, arbeidstider og forsikringer. Vi var villig til å gi mer enn da det ble brudd i meklingen. Men da ble vi bare møtt med et motkrav om at vi må fravike vårt hovedkrav, om å få en tariffavtale med selskapet. Da gikk vi, sier Skjæggerud til NTB.

Les også: Dansk sympatistreik for Norwegian-ansatte

Eskalert konflikt

Ifølge Norwegian ønsket selskapet å bringe inn riksmekler Nils Dalseide i løpet av natten.

– Han satt klar rett i nærheten, men var likevel ikke ønsket til møtet av NPU og Parat, sier Norwegian-ledelsen i pressemeldingen.

– Konflikten har eskalert til nye høyder med disse utspillene. Jeg legger ansvaret for det på selskapet, sier Skjæggerud.

Det har ikke lyktes NTB å få kommentarer fra noen i Norwegian på de siste uttalelsene fra Parat.
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus