Meny

Norwegian vil ha med Riksmekleren i forhandlinger

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud sier de er klar til å møte Norwegian når som helst, og understreker at de ønsker en rask slutt på den omfattende og kostbare pilotstreiken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian prøver å få til forhandlinger med de streikende flygerne med Riksmekleren til stede, opplyser selskapet. Natt til torsdag var ledelsen i Norwegian i dialog med fagforbundet Parat.

– Vi har oppfordret vår motpart til å bli med på fortsatt frivillig mekling med meklerens bistand, men selv det har Parat så langt avslått, senest i natt, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud sier han håper på en snarlig slutt på konflikten i Norwegian.

Les også: Norwegian leier inn fly

– Det har vært aktivitet og dialog i natt, men det er ikke noe nytt. Vi har ikke funnet noen løsning, sier Skjæggerud torsdag morgen.

Hos Parat er lysten på å få en slutt på streiken som lammer alle Norwegians flyginger i Norge, stor.

– Vi er nødt til å finne en løsning for passasjerenes skyld. Vi fortsetter dialogen i dag, sier han til NTB.

Les også: Ingen innenriksfly i Norge med Norwegian torsdag

All innenlandstrafikk med Norwegian er innstilt torsdag, og rundt 35.000 passasjerer rammes.

Europa-rutene til flyselskapet skal gå mer eller mindre som oppsatt, hvilket betyr at flyene til mange av de mest populære Syden-reisemålene, som Antalya, Nice og Gran Canaria, går som planlagt.

Langrutene til USA og Thailand, samt flygninger til og fra London, blir ikke berørt av streiken. Det samme gjelder i stor grad også Spania-rutene.
Privatøkonomi
Populært