Meny

Norwegian svakt i pluss tross opptrappet pilotstreik

Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian-kursen klarte så vidt å komme seg på plussiden onsdag, til tross for pilotenes opptrapping av streiken. Hovedindeksen derimot, falt med 1,24 prosent til 609,25 poeng.

Flyselskapet fortsatte tirsdagens fall da børsen åpnet onsdag morgen, men hentet seg inn i løpet av dagen. Det til tross for nyheten om at så godt som alle innenriksflyginger i Norge, Danmark og Sverige må kanselleres på grunn av pilotenes kraftige opptrapping av streiken.

Da Oslo Børs stengte dørene onsdag, var fasiten for Norwegian Air Shuttle en kursøkning på 0,18 prosent. Etter å ha vært nede i 201,8 kroner i løpet av onsdagen, gikk aksjen for 216,70 da handelen stengte.

For selskapene på hovedindeksen for øvrig, gikk det ikke like bra. 36 av dem måtte tåle kursfall, bare elleve hadde positiv utvikling. Fasiten ble et fall i indeksens verdi på 1,24 prosent. Den lå på 609,25 poeng da handelen stengte.

Hardest gikk det utover Norsk Hydro, som lå på bunnen av indeksens taperliste etter et fall på 6,47 prosent. Ifølge Hegnar.no skyldes fallet at Bank of America Merrill Lynch har nedgradert aksjen fra kjøpsanbefaling til «underperform». Hydro-aksjen er den suverent mest omsatte aksjen denne dagen.

Prisen på nordsjøolje hadde onsdag ettermiddag falt til 59,77 dollar fatet.

I Europa var CAC 40-indeksen i Paris opp 0,82 prosent. DAX-en i Frankfurt steg med 0,78 prosent, mens Londons FTSE 100 beveget seg 0,17 prosent, også det på plussiden.

Populært