Dette gjør du helt feil når det gjelder pengene dine

DETTE GJØR DU FEIL: Her er penge-fellene du ikke engang vet at du går i. FOTO: Colourbox
DETTE GJØR DU FEIL: Her er penge-fellene du ikke engang vet at du går i. FOTO: Colourbox

Fallgruvene du må passe på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Hvor i alle dager ble pengene av!?". "Hva gjør jeg med studielånet? ". "Burde jeg spare eller bruke barnetrygden?". "Hvor mye trenger jeg å spare til pensjon?".

Alle ønsker seg en ordnet og sikker personlig økonomi, hvor man både har tatt høyde for faste og uforutsette utgifter, klarer å spare litt, ikke ender i gjeldsklemma og til og med har litt penger til overs til både nye sko og en sydentur.

Penger og økonomi er viktige tema for de aller fleste av oss - enten man er student, nyutdannet, småbarnsmor eller karrierekvinne med toppjobb.

Men visste du at det faktisk ikke er likegyldig når man fokuserer på ulike ting når det gjelder økonomi? Ifølge det amerikanske nyhetsnettstedet Today.com er det nemlig lett å gå i fella på ulike måter når det gjelder penger, forbruk og sparing - alt etter hvilken aldergruppe du befinner deg i.

- For eksempel; feilen mange gjør i 20-årene er at de forsøker å ha samme levestandard som noen som er eldre, som sine foreldre, som er i en helt annen økonomisk situasjon, forklarer finans- og økonomiekspert Rachel Cruise til nettstdet.

- For å ikke havne i en pengekrise må man faktisk innse at man nok ikke har råd til å spise ute hver kveld eller å reise på de dyreste og mest fancy utenlandsturene akkurat når man befinner seg i denne fasen av livet.

Men det stopper ikke der, og penge-fallgruvene er mange. Her er nemlig det du bommer på med økonomien din når du er i 20, 30 og 40-årene.

BRUK ELLER SPAR? Sjekk hva du burde ha fokus på når det gjelder økonomi i de ulike fasene i livet. FOTO: ColourboxBRUK ELLER SPAR? Sjekk hva du burde ha fokus på når det gjelder økonomi i de ulike fasene i livet. FOTO: Colourbox

20-årenes økonomi-feller

20-årene kjennetegnes for mange av studietid, etablering, reising og frihet. Man har flyttet hjemmefra og skal finne seg til rette i en ny by og med en ny hverdag. Plutselig er man herre over egen økonomi og skal både ha råd til middager og strømregninger på egen hånd. Det skal være gøy å studere og være ung, men det finnes absolutt en del bommerter du burde prøve å unngå når det gjelder penger mener ekspertene.

EKSPERT: Silje Sandmæl er forbrukerøkonom i DNB og ekspert på hvordan du får en sunnere økonomi på hjemmebane. FOTO: DNB EKSPERT: Silje Sandmæl er forbrukerøkonom i DNB og ekspert på hvordan du får en sunnere økonomi på hjemmebane. FOTO: DNB

1. Dropper ut av studier

- Den største tabben mange bommer på i 20-årene er å ikke fullføre studier man ha begynt på, forklarer forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, til Kvinneguiden.

- Fullfører man ikke studier, gjøres nemlig stipendet om til lån, og det kan være snakk om mange tusen kroner i året ekstra som føyes til studielånet.

2. Kredittkortgjeld

Sandmæl, som er kjent som en av ekspertene i "Luksusfellen" på TV3, tror også det er lett å gjøre feil med å enten venne seg til dyre vaner eller droppe å ta ansvar og lære seg det man trenger å vite om å styre egen økonomi.

- Mange bygger seg opp dyr og ofte helt unødvendig kredittgjeld, som man kanskje må slite i mange år med å bli kvitt, forklarer Sandmæl.

- Og man er lite flink til å planlegge økonomien sin, noe som fører til at man ofte ender opp med å bruke mer enn man har, og ikke har noe til overs til sparing.

3. Legger seg til for høy forbruk

Magne Gundersen er forbrukerøkonom i Sparebank1 - og også et kjent fjes for de av oss som ikke kan få nok av andres økonomiske ufører i "Luksusfellen". Han tror at man allerede i 20-årene bør bli flinkere til å ikke la det skli ut med dyre vaner og et forbruk som overskrider både inntekt og betalingsdyktighet.

- Det vi vet om vaner er at de er vonde å vende, forklarer Gundersen ti Kvinneguiden.

- Og jo yngre man er når man tillegger seg disse vanene, jo vanskeligere er de å vende.

TIDSKLEMME: For mange er 30-årene er hektisk tid på hjemmebane. Men ikke la det stoppe deg i å gjøre smarte valg for privatøkonomien. FOTO: Colourbox TIDSKLEMME: For mange er 30-årene er hektisk tid på hjemmebane. Men ikke la det stoppe deg i å gjøre smarte valg for privatøkonomien. FOTO: Colourbox


Gundersen forklarer at den beste uttalelsen han har hørt om dette kom - ikke overraskende - fra en av deltakerne i "Luksusfellen".

"- Når du først har blitt vant til Champagne, så har du ikke lenger så lyst på øl."

- Det lønner seg å holde vanene på et nivå man har råd til, forklarer eksperten.

- Ellers kan du raskt ende opp i en svært slitsom økonomisk situasjon.

EKSPERT: Magne Gundersen er forbrukerøkonom i Sparebank1 og én av ekspertene på TV3s EKSPERT: Magne Gundersen er forbrukerøkonom i Sparebank1 og én av ekspertene på TV3s "Luksusfellen". FOTO: Sparebank1

4. Venter for lenge med BSU

Med BSU opprettes en egen konto i en bank hvor beløpene som settes inn gir skattefordeler. Spareordningen gjelder for deg som er under 33, og pengene er ment å skulle brukes på boligkjøp.

- Rentebetingelsene på BSU-kontoen er normalt betydelig gunstigere enn de banken tilbyr for vanlige høyrente- og sparekonti, forklarer Gundersen.

- I mange tilfeller er BSU-renten til og med bedre enn boliglånsrentene.

Det mange bommer på, er å vente for lenge før man oppretter en BSU-konto.

- For å kunne få fullt utbytte må man spare i minst 8 år, forklarer eksperten.

- Og fordelene med denne sparingen er så mange og store at det er en kjempetabbe for økonomien din å ikke ha denne kontoen i banken.

Dette bommer du på i 30-årene

30-årene er en travel tid for de aller fleste. Travel jobb, giftemål, huskjøp, småbarnsliv og en hektisk hverdag kjennetegner dette tiåret for svært mange, og det kan være vanskelig å klare annet enn å holde hodet over vannet og passe på at både huslån og barnehage blir betalt når det skal.

Men du burde tenke både på nuet og fremtiden råder ekspertene - selv midt oppe i livets mest hektiske fase.

1. Ikke glem jobben

- Det er fort gjort å bli oppslukt av tidsklemma i 30-årene, forklarer forbrukerøkonom i Sparebank1, Magne Gundersen, til Kvinneguiden.

- Spesielt kanskje for kvinner, som i dette tiåret ofte i noen år må la jobb og karriere ta baksetet i forhold til barn, permisjoner og familieliv.

Men det er viktig å ikke helt glemme jobben, råder eksperten, som for mange er kjent fra TV3s "Luksusfellen".

- Det gjelder å finne en balanse i livet i disse årene, forklarer Gundersen.

- Det er klart man skal ha tid til å få og oppdra barn, men jobben og karrieren er viktig også, og er jo det som skal forsørge deg livet ut.

Gundersen tror mange har mye å jobbe med når det kommer til prioriteringer akkurat i disse årene av livet.

- Det er ofte i disse årene at "alle" store utgifter synes å komme på en gang. Studielån, huskjøp, billån, barnehage og så videre, og det kan være lett å la seg stresse over hva som er viktigst og hvordan man griper an alle urgifter.

2. Ikke stress med studielånet

Å betale ned på studielånet fremfor andre - og som regel mye dyrere - lån, er en kjempetabbe, mener Gundersen.

- Dette er lånet man faktisk ikke burde stresse med, men heller la løpe og gå, råder økonomieksperten.

- Konsentrert deg heller om å få bukt med andre lån, eller å sørge for å ikke havne bakpå med andre faste utgifter.

Sandmæl er enig.

- Studielånet er et av de aller mest gunstige lånene som finnes, og nokså unikt for oss nordmenn, forklarer forbrukerøkonomen.

- Så dette lånet burde du ikke stresse med å få betalt ned, det koster deg så lite å la dette bare løpe og bare betale avdragene etter hvert som de kommer.

3. Ikke få dyre vaner

Et annet område mange burde tenke litt over når det gjelder økonomi i 30-årene er forbruk og dyre vaner mener ekspertene.

- Det er fort gjort å legge til seg dyre vaner når man plutselig føler at man har en grei økonomi og kanskje har jobbet seg til en forfremmelse eller to, forklarer Gundersen.

- Men husk på at dyre vaner ofte er vonde å vende, noe som kan blir tøft den dagen man kanskje kommer i økonomiske nedgangstider eller vansker, og må begynne å stramme inn beltet litt.

Sanmæl tror også dette kan bli et problem.

- Mange tjener godt i 30-årene, og det er lett å legge seg til vane at man skal spise ute så så ofte, man trenger både den syden-turen og også storby-helgen i året. Men det er ikke så lett å gå tilbake igjen på disse vanene om man plutselig må.

4. Samlivsbrudd er dårlig nytt for økonomien

Samlivsbrudd og skilsmisse er også et eksempel på en økonomisk "tabbe" som inntreffer for mange i denne livsfasen.

- Det er kanskje feil å kalle det en tabbe, for det er vel for de aller fleste en avgjørelse som sitter langt inne og er nøye gjennomtenkt, men samlivsbrudd og skilsmisser er en enorm økonomisk utfordring, for begge parter, forklarer Gundersen.

- Faktisk er dette noe av det verste som kan skje for privatøkonomien din, og kan ende opp med å ha svært store konsekvenser for mange aspekter av både hverdagsøkonomi, sparing og livsstil.

Ikke gå i disse økonomi-fellene når du fyller 40

I 40-årene begynner mange av oss å komme ut av småbarns-ørska og jobben får igjen spille førstefiolin.

1. Ikke dropp å betale ned på avdrag

- Mange er på topp karrieremessig - og også lønnsmessig i 40-årene, forklarer Gundersen.

- Da er det en tabbe å ikke utnytte dette, og betale ned så mye man klarer på lån og avdrag.

Og for all del ikke cash ut studielånet.

- La studielånet løpe og gå, råder eksperten.

- Det er det billigste lånet du har. Fokuser heller på alt annet, betal ned på all annen gjeld i disse årene.

2. Ikke glem å spare til pensjon

Det kan fortone seg som svært lenge til man skal gå av med pensjon når man befinner seg på toppen av karrierestigen, men det betyr ikke at du ikke burde begynne å planlegge for den dagen du ikke lenger er aktiv i arbeidslivet.

- Det er en stor bommert å ikke begynne i god nok tid å legge seg av penger til pensjonisttilværelsen, forklarer Gundersen.

- Så ikke vent med dette. Alle må spare om man ønsker å ha en levestandard i pensjonstiden som kan måle seg med den man har mens man ennå er i lønnet arbeid.

Gundersen forklarer at begynner man å spare aktivt når man er 40, har man 25 år på seg til man fyller 65 og muligens tar ut pensjon.

- Såpass mange år bør man ha for å spare det beløpet man trenger å ha på konto. Enda bedre er det å begynne enda tidligere.

UNNGÅ: Å skaffe seg dyr gjeld er en stor tabbe for privatøkonomien. FOTO: Colourbox

Les også:

Slik får du merkevarer til 70% rabatt

Lar du deg lure?

Handler du på nett? Denne faren bør du være obs på

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:28 Nye store protester i Colombia00:19 Kvinne til sykehus etter drukningsulykke i Telemark23:56 Vogntog kjørte i feil retning på E6 i Hedmark23:28 VG: Hauglie hadde ingen møter med Nav måneden etter at alarmen gikk22:13 Michelin-restaurant i Trondheim får bot fra Arbeidstilsynet21:28 Kvinne kritisk skadd i påkjørsel i Østfold21:09 VG: Advokat pågrepet i Tyrkia – jobbet for Norge21:03 Politiet letter etter savnet gutt i Skien20:07 Oppgitt Jan Thomas: – Du kan ikke kurere noe som ikke er en sykdom19:59 Svenske medier: Iraks forsvarsminister mistenkt for trygdesvindel19:49 Samtlige norske hoppere klare for sesongåpningen19:37 Flytoget advarer: Kan bli nedlagt dersom nytt togtilbud vedtas19:35 Nei, kvinner skaller ikke kraniebrudd på kjærestene sine19:25 Trump vil beholde Pence19:18 Ernæringsprofessor Kaare Norum er død19:06 Stortinget sier nei til å skrote au pair-ordningen18:53 Flere påkjørsler i fotgjengerfelt i Vestfold18:30 Fikk ikke ut penger – tok med likpose i banken17:28 En person forsøkt knivstukket på Notodden17:20 =Oslo-selger ranet og sparket16:59 Netanyahus motstandere krever at han sier fra seg ministerposter16:49 Alvorlig Acer-beskyldning mot statsråd: Villedet Stortinget16:35 Personer pågrepet etter ny krabberazzia i Øst-Finnmark16:06 Petter Northug gjør comeback som langrennsløper15:50 Miljødirektoratet kaller Equinor-ledelsen inn på teppet15:33 SIAN-profil bortvist fra Kristiansand sentrum15:28 Farlig å ferdes på isen i Sør-Norge14:38 Zidane taus om Ødegaard14:37 CDU-leder stiller ultimatum til partifeller14:24 Kina kameraovervåker nordmenn i Oslo: – Vi følger alle lover14:24 Valnes satte Klæbo på plass14:09 Lønnsomheten i mediebransjen er svekket14:04 Regjeringen med millioner til gjenåpning av Nav-saker13:49 Mann dømt for å ha knust 58 vinduer i rådhus13:44 FN: Situasjonen i Kongo kan hindre bekjempelse av ebolautbrudd13:34 Tre demonstranter drept i Irak13:33 Føderale henrettelser kan bli sak for USAs høyesterett12:46 Halfvarsson knust i svensk langrennsåpning12:45 Drømmetrekning for Lagerbäck og Norge12:24 Trump-bok gikk rett til topps – så ble de avslørt12:17 Russland hevder hundrevis av IS-krigere har rømt12:16 Nye lokaltog skal gi bedre togtilbud på Østfoldbanen11:50 Fire til sykehus etter trafikkulykke11:31 Tenåringer siktet for kidnapping i Oslo11:16 Kun én av fem norske ungdommer er aktive nok11:15 Solskjær: – Godt å ha José tilbake11:06 Kampanje mot partnerdrap i Frankrike11:04 Carlsen med sterk åpning i India10:31 Politibil og fangetransport involvert i trafikkulykke10:30 King mister Wolves-kampen10:04 Vy-sjefen går av09:50 USA ber iranere dokumentere regimets opptreden under demonstrasjonene09:27 Strid mellom Støre og Jensen om «ostehøvelkutt»09:06 Maradonas trenerkarriere var likevel ikke over07:07 Professor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52 Over tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46 Ødegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37 Bare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19 Trump håper å bli stilt for riksrett06:00 Sterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00 Landslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00 Én av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Høie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29 Drapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23 Brasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11 Tidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07 Samarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04 Zuccarello med scoring mot Avalanche04:25 Norge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09 Chiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20 Arbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12 Irakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37 Mexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55 Ocean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28 De konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04 Utland scoret fem mål i ligacupkamp01:04 Store demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54 Frist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20 Tallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44 Opprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57 Ventura slo tilbake etter katastrofestart22:29 Helsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47 Senterpartiet vokser på ny partimåling21:32 «Hvaldimir» har flyttet sørover21:07 Nye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04 Nye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56 Solberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40 Tine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19 To jagerflygere omkom i ulykke19:37 Russlands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24 Fire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23 Demonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12 Kvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58 Falsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57 Skiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41 Edvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24 Frode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50 Kritiserer klimarapport: – Bare turister legger igjen nok penger kan man fortsette å øke utslipp
Siste nytt
00:28VerdenNye store protester i Colombia00:19NorgeKvinne til sykehus etter drukningsulykke i Telemark23:56NorgeVogntog kjørte i feil retning på E6 i Hedmark23:28PolitikkVG: Hauglie hadde ingen møter med Nav måneden etter at alarmen gikk22:13NorgeMichelin-restaurant i Trondheim får bot fra Arbeidstilsynet21:28NorgeKvinne kritisk skadd i påkjørsel i Østfold21:09NorgeVG: Advokat pågrepet i Tyrkia – jobbet for Norge21:03NorgePolitiet letter etter savnet gutt i Skien20:07NorgeOppgitt Jan Thomas: – Du kan ikke kurere noe som ikke er en sykdom19:59VerdenSvenske medier: Iraks forsvarsminister mistenkt for trygdesvindel19:49SportSamtlige norske hoppere klare for sesongåpningen19:37ReiseFlytoget advarer: Kan bli nedlagt dersom nytt togtilbud vedtas19:35StemmerNei, kvinner skaller ikke kraniebrudd på kjærestene sine19:25VerdenTrump vil beholde Pence19:18NorgeErnæringsprofessor Kaare Norum er død19:06NorgeStortinget sier nei til å skrote au pair-ordningen18:53NorgeFlere påkjørsler i fotgjengerfelt i Vestfold18:30VerdenFikk ikke ut penger – tok med likpose i banken17:28NorgeEn person forsøkt knivstukket på Notodden17:20Norge=Oslo-selger ranet og sparket16:59VerdenNetanyahus motstandere krever at han sier fra seg ministerposter16:49PolitikkAlvorlig Acer-beskyldning mot statsråd: Villedet Stortinget16:35NorgePersoner pågrepet etter ny krabberazzia i Øst-Finnmark16:06SportPetter Northug gjør comeback som langrennsløper15:50NorgeMiljødirektoratet kaller Equinor-ledelsen inn på teppet15:33NorgeSIAN-profil bortvist fra Kristiansand sentrum15:28NorgeFarlig å ferdes på isen i Sør-Norge14:38SportZidane taus om Ødegaard14:37PolitikkCDU-leder stiller ultimatum til partifeller14:24NorgeKina kameraovervåker nordmenn i Oslo: – Vi følger alle lover14:24SportValnes satte Klæbo på plass14:09KulturLønnsomheten i mediebransjen er svekket14:04PolitikkRegjeringen med millioner til gjenåpning av Nav-saker13:49NorgeMann dømt for å ha knust 58 vinduer i rådhus13:44Helse og livsstilFN: Situasjonen i Kongo kan hindre bekjempelse av ebolautbrudd13:34VerdenTre demonstranter drept i Irak13:33VerdenFøderale henrettelser kan bli sak for USAs høyesterett12:46SportHalfvarsson knust i svensk langrennsåpning12:45SportDrømmetrekning for Lagerbäck og Norge12:24VerdenTrump-bok gikk rett til topps – så ble de avslørt12:17VerdenRussland hevder hundrevis av IS-krigere har rømt12:16ReiseNye lokaltog skal gi bedre togtilbud på Østfoldbanen11:50NorgeFire til sykehus etter trafikkulykke11:31NorgeTenåringer siktet for kidnapping i Oslo11:16Helse og livsstilKun én av fem norske ungdommer er aktive nok11:15SportSolskjær: – Godt å ha José tilbake11:06VerdenKampanje mot partnerdrap i Frankrike11:04SportCarlsen med sterk åpning i India10:31NorgePolitibil og fangetransport involvert i trafikkulykke10:30SportKing mister Wolves-kampen10:04PengerVy-sjefen går av09:50VerdenUSA ber iranere dokumentere regimets opptreden under demonstrasjonene09:27PolitikkStrid mellom Støre og Jensen om «ostehøvelkutt»09:06SportMaradonas trenerkarriere var likevel ikke over07:07PengerProfessor med brannfakkel: – Fritt fram å si nei til kontanter06:52NorgeOver tusen år gammelt skip funnet på Edøy i Smøla06:46SportØdegaards Madrid-retur glipper for TV 2-seerne, fikk velge kamp «feil» uke06:37SportBare 75 prosent sikkert at norsk EM-plass gir spill på Hampden og Wembley06:19PolitikkTrump håper å bli stilt for riksrett06:00NorgeSterke historier fra samer strømmer inn til sannhetskommisjon06:00SportLandslagstreneren stolt av «startnekt-Østberg»06:00VerdenÉn av fire europeere har antisemittiske holdninger05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeHøie vektlegger samarbeid i ny sykehusplan05:29NorgeDrapssiktet tok opp millionlån i morens navn05:23PolitikkBrasils president Jair Bolsonaro stifter nytt parti05:11VerdenTidligere e-sjef i Australia advarer om kinesisk innblanding05:07NorgeSamarbeidet med Litauen i flere måneder om utvekslingen av Frode Berg05:04SportZuccarello med scoring mot Avalanche04:25NorgeNorge pådriver bak global godkjenning for utdanning04:09VerdenChiles president sier politiet kan ha brutt regler03:20NorgeArbeidsgivere er positive til å ansette innvandrerkvinner – få søker03:12VerdenIrakiske tjenestemenn: Åtte demonstranter drept i Bagdad02:37VerdenMexico City innfører unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner01:55VerdenOcean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet01:28PolitikkDe konservative får 26 ganger mer i bidrag enn Labour01:04SportUtland scoret fem mål i ligacupkamp01:04VerdenStore demonstrasjoner mot regjeringen i Colombia00:54MotorFrist for nye grenser for svevestøv utsatt for andre gang00:20VerdenTallet på døde stiger etter angrep i Mali23:44VerdenOpprørspoliti mot begravelsesfølge i Bolivia22:57SportVentura slo tilbake etter katastrofestart22:29PengerHelsevesenet kommer ikke til å nå målene om redusert antibiotikabruk21:47PolitikkSenterpartiet vokser på ny partimåling21:32Norge«Hvaldimir» har flyttet sørover21:07PengerNye Nav-svar fra Hauglie – SV ikke fornøyd21:04NorgeNye vitner bekrefter Giulianis rolle20:56PolitikkSolberg klarte ikke å presse mer klimakutt ut av søsterpartier i EPP20:40PengerTine slutter med sekstimers arbeidsdag20:19VerdenTo jagerflygere omkom i ulykke19:37SportRusslands friidrettspresident suspendert i dopingsak19:24NorgeFire personer pågrepet etter voldshendelse i Sandnes19:23NorgeDemonstrerer mot homoterapi: – Vi har en statsminister som er for feig19:12NorgeKvinne fortsatt på sykehus etter knivstikking i Drammen18:58VerdenFalsk pilot tatt på flyplassen – etter 15 flyturer18:57SportSkiekspert etter Østbergs startnekt: – Det blir spekulasjoner18:41NorgeEdvard Hoem vant hedersprisen under Bragepris-utdelingen18:24NorgeFrode Berg ønskes som vitne i spionsøksmål mot staten17:50ReiseKritiserer klimarapport: – Bare turister legger igjen nok penger kan man fortsette å øke utslipp
Populært