Dette gjør du helt feil når det gjelder pengene dine

DETTE GJØR DU FEIL: Her er penge-fellene du ikke engang vet at du går i. FOTO: Colourbox
DETTE GJØR DU FEIL: Her er penge-fellene du ikke engang vet at du går i. FOTO: Colourbox

Fallgruvene du må passe på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Hvor i alle dager ble pengene av!?". "Hva gjør jeg med studielånet? ". "Burde jeg spare eller bruke barnetrygden?". "Hvor mye trenger jeg å spare til pensjon?".

Alle ønsker seg en ordnet og sikker personlig økonomi, hvor man både har tatt høyde for faste og uforutsette utgifter, klarer å spare litt, ikke ender i gjeldsklemma og til og med har litt penger til overs til både nye sko og en sydentur.

Penger og økonomi er viktige tema for de aller fleste av oss - enten man er student, nyutdannet, småbarnsmor eller karrierekvinne med toppjobb.

Men visste du at det faktisk ikke er likegyldig når man fokuserer på ulike ting når det gjelder økonomi? Ifølge det amerikanske nyhetsnettstedet Today.com er det nemlig lett å gå i fella på ulike måter når det gjelder penger, forbruk og sparing - alt etter hvilken aldergruppe du befinner deg i.

- For eksempel; feilen mange gjør i 20-årene er at de forsøker å ha samme levestandard som noen som er eldre, som sine foreldre, som er i en helt annen økonomisk situasjon, forklarer finans- og økonomiekspert Rachel Cruise til nettstdet.

- For å ikke havne i en pengekrise må man faktisk innse at man nok ikke har råd til å spise ute hver kveld eller å reise på de dyreste og mest fancy utenlandsturene akkurat når man befinner seg i denne fasen av livet.

Men det stopper ikke der, og penge-fallgruvene er mange. Her er nemlig det du bommer på med økonomien din når du er i 20, 30 og 40-årene.

BRUK ELLER SPAR? Sjekk hva du burde ha fokus på når det gjelder økonomi i de ulike fasene i livet. FOTO: ColourboxBRUK ELLER SPAR? Sjekk hva du burde ha fokus på når det gjelder økonomi i de ulike fasene i livet. FOTO: Colourbox

20-årenes økonomi-feller

20-årene kjennetegnes for mange av studietid, etablering, reising og frihet. Man har flyttet hjemmefra og skal finne seg til rette i en ny by og med en ny hverdag. Plutselig er man herre over egen økonomi og skal både ha råd til middager og strømregninger på egen hånd. Det skal være gøy å studere og være ung, men det finnes absolutt en del bommerter du burde prøve å unngå når det gjelder penger mener ekspertene.

EKSPERT: Silje Sandmæl er forbrukerøkonom i DNB og ekspert på hvordan du får en sunnere økonomi på hjemmebane. FOTO: DNB EKSPERT: Silje Sandmæl er forbrukerøkonom i DNB og ekspert på hvordan du får en sunnere økonomi på hjemmebane. FOTO: DNB

1. Dropper ut av studier

- Den største tabben mange bommer på i 20-årene er å ikke fullføre studier man ha begynt på, forklarer forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, til Kvinneguiden.

- Fullfører man ikke studier, gjøres nemlig stipendet om til lån, og det kan være snakk om mange tusen kroner i året ekstra som føyes til studielånet.

2. Kredittkortgjeld

Sandmæl, som er kjent som en av ekspertene i "Luksusfellen" på TV3, tror også det er lett å gjøre feil med å enten venne seg til dyre vaner eller droppe å ta ansvar og lære seg det man trenger å vite om å styre egen økonomi.

- Mange bygger seg opp dyr og ofte helt unødvendig kredittgjeld, som man kanskje må slite i mange år med å bli kvitt, forklarer Sandmæl.

- Og man er lite flink til å planlegge økonomien sin, noe som fører til at man ofte ender opp med å bruke mer enn man har, og ikke har noe til overs til sparing.

3. Legger seg til for høy forbruk

Magne Gundersen er forbrukerøkonom i Sparebank1 - og også et kjent fjes for de av oss som ikke kan få nok av andres økonomiske ufører i "Luksusfellen". Han tror at man allerede i 20-årene bør bli flinkere til å ikke la det skli ut med dyre vaner og et forbruk som overskrider både inntekt og betalingsdyktighet.

- Det vi vet om vaner er at de er vonde å vende, forklarer Gundersen ti Kvinneguiden.

- Og jo yngre man er når man tillegger seg disse vanene, jo vanskeligere er de å vende.

TIDSKLEMME: For mange er 30-årene er hektisk tid på hjemmebane. Men ikke la det stoppe deg i å gjøre smarte valg for privatøkonomien. FOTO: Colourbox TIDSKLEMME: For mange er 30-årene er hektisk tid på hjemmebane. Men ikke la det stoppe deg i å gjøre smarte valg for privatøkonomien. FOTO: Colourbox


Gundersen forklarer at den beste uttalelsen han har hørt om dette kom - ikke overraskende - fra en av deltakerne i "Luksusfellen".

"- Når du først har blitt vant til Champagne, så har du ikke lenger så lyst på øl."

- Det lønner seg å holde vanene på et nivå man har råd til, forklarer eksperten.

- Ellers kan du raskt ende opp i en svært slitsom økonomisk situasjon.

EKSPERT: Magne Gundersen er forbrukerøkonom i Sparebank1 og én av ekspertene på TV3s EKSPERT: Magne Gundersen er forbrukerøkonom i Sparebank1 og én av ekspertene på TV3s "Luksusfellen". FOTO: Sparebank1

4. Venter for lenge med BSU

Med BSU opprettes en egen konto i en bank hvor beløpene som settes inn gir skattefordeler. Spareordningen gjelder for deg som er under 33, og pengene er ment å skulle brukes på boligkjøp.

- Rentebetingelsene på BSU-kontoen er normalt betydelig gunstigere enn de banken tilbyr for vanlige høyrente- og sparekonti, forklarer Gundersen.

- I mange tilfeller er BSU-renten til og med bedre enn boliglånsrentene.

Det mange bommer på, er å vente for lenge før man oppretter en BSU-konto.

- For å kunne få fullt utbytte må man spare i minst 8 år, forklarer eksperten.

- Og fordelene med denne sparingen er så mange og store at det er en kjempetabbe for økonomien din å ikke ha denne kontoen i banken.

Dette bommer du på i 30-årene

30-årene er en travel tid for de aller fleste. Travel jobb, giftemål, huskjøp, småbarnsliv og en hektisk hverdag kjennetegner dette tiåret for svært mange, og det kan være vanskelig å klare annet enn å holde hodet over vannet og passe på at både huslån og barnehage blir betalt når det skal.

Men du burde tenke både på nuet og fremtiden råder ekspertene - selv midt oppe i livets mest hektiske fase.

1. Ikke glem jobben

- Det er fort gjort å bli oppslukt av tidsklemma i 30-årene, forklarer forbrukerøkonom i Sparebank1, Magne Gundersen, til Kvinneguiden.

- Spesielt kanskje for kvinner, som i dette tiåret ofte i noen år må la jobb og karriere ta baksetet i forhold til barn, permisjoner og familieliv.

Men det er viktig å ikke helt glemme jobben, råder eksperten, som for mange er kjent fra TV3s "Luksusfellen".

- Det gjelder å finne en balanse i livet i disse årene, forklarer Gundersen.

- Det er klart man skal ha tid til å få og oppdra barn, men jobben og karrieren er viktig også, og er jo det som skal forsørge deg livet ut.

Gundersen tror mange har mye å jobbe med når det kommer til prioriteringer akkurat i disse årene av livet.

- Det er ofte i disse årene at "alle" store utgifter synes å komme på en gang. Studielån, huskjøp, billån, barnehage og så videre, og det kan være lett å la seg stresse over hva som er viktigst og hvordan man griper an alle urgifter.

2. Ikke stress med studielånet

Å betale ned på studielånet fremfor andre - og som regel mye dyrere - lån, er en kjempetabbe, mener Gundersen.

- Dette er lånet man faktisk ikke burde stresse med, men heller la løpe og gå, råder økonomieksperten.

- Konsentrert deg heller om å få bukt med andre lån, eller å sørge for å ikke havne bakpå med andre faste utgifter.

Sandmæl er enig.

- Studielånet er et av de aller mest gunstige lånene som finnes, og nokså unikt for oss nordmenn, forklarer forbrukerøkonomen.

- Så dette lånet burde du ikke stresse med å få betalt ned, det koster deg så lite å la dette bare løpe og bare betale avdragene etter hvert som de kommer.

3. Ikke få dyre vaner

Et annet område mange burde tenke litt over når det gjelder økonomi i 30-årene er forbruk og dyre vaner mener ekspertene.

- Det er fort gjort å legge til seg dyre vaner når man plutselig føler at man har en grei økonomi og kanskje har jobbet seg til en forfremmelse eller to, forklarer Gundersen.

- Men husk på at dyre vaner ofte er vonde å vende, noe som kan blir tøft den dagen man kanskje kommer i økonomiske nedgangstider eller vansker, og må begynne å stramme inn beltet litt.

Sanmæl tror også dette kan bli et problem.

- Mange tjener godt i 30-årene, og det er lett å legge seg til vane at man skal spise ute så så ofte, man trenger både den syden-turen og også storby-helgen i året. Men det er ikke så lett å gå tilbake igjen på disse vanene om man plutselig må.

4. Samlivsbrudd er dårlig nytt for økonomien

Samlivsbrudd og skilsmisse er også et eksempel på en økonomisk "tabbe" som inntreffer for mange i denne livsfasen.

- Det er kanskje feil å kalle det en tabbe, for det er vel for de aller fleste en avgjørelse som sitter langt inne og er nøye gjennomtenkt, men samlivsbrudd og skilsmisser er en enorm økonomisk utfordring, for begge parter, forklarer Gundersen.

- Faktisk er dette noe av det verste som kan skje for privatøkonomien din, og kan ende opp med å ha svært store konsekvenser for mange aspekter av både hverdagsøkonomi, sparing og livsstil.

Ikke gå i disse økonomi-fellene når du fyller 40

I 40-årene begynner mange av oss å komme ut av småbarns-ørska og jobben får igjen spille førstefiolin.

1. Ikke dropp å betale ned på avdrag

- Mange er på topp karrieremessig - og også lønnsmessig i 40-årene, forklarer Gundersen.

- Da er det en tabbe å ikke utnytte dette, og betale ned så mye man klarer på lån og avdrag.

Og for all del ikke cash ut studielånet.

- La studielånet løpe og gå, råder eksperten.

- Det er det billigste lånet du har. Fokuser heller på alt annet, betal ned på all annen gjeld i disse årene.

2. Ikke glem å spare til pensjon

Det kan fortone seg som svært lenge til man skal gå av med pensjon når man befinner seg på toppen av karrierestigen, men det betyr ikke at du ikke burde begynne å planlegge for den dagen du ikke lenger er aktiv i arbeidslivet.

- Det er en stor bommert å ikke begynne i god nok tid å legge seg av penger til pensjonisttilværelsen, forklarer Gundersen.

- Så ikke vent med dette. Alle må spare om man ønsker å ha en levestandard i pensjonstiden som kan måle seg med den man har mens man ennå er i lønnet arbeid.

Gundersen forklarer at begynner man å spare aktivt når man er 40, har man 25 år på seg til man fyller 65 og muligens tar ut pensjon.

- Såpass mange år bør man ha for å spare det beløpet man trenger å ha på konto. Enda bedre er det å begynne enda tidligere.

UNNGÅ: Å skaffe seg dyr gjeld er en stor tabbe for privatøkonomien. FOTO: Colourbox

Les også:

Slik får du merkevarer til 70% rabatt

Lar du deg lure?

Handler du på nett? Denne faren bør du være obs på

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:21 Dramatisk kollisjon: Pilotene måtte vaske frontruta for hånd – i lufta18:56 – Tallene gjør meg bekymret når vi vet hvor viktig kvaliteten på psykisk helsevern er18:42 Forsvarssjefen: – Nedskytingen av det ukrainske flyet tyder på at Iran var forberedt på krig18:22 Hagen åpner for at Jensen bør gå av18:02 Flere spekulerer på Hareide-comeback17:55 Moxnes jubler for Frp-exit – håper på flertall mot kraftkabler17:41 Kroatia på sparebluss slo Tsjekkia 22-21 i håndball-EM17:40 EU-ministre vil gjenoppta marinepatruljer i Middelhavet16:49 Mann alvorlig skadd i boligbrann i Hønefoss16:24 Ikke avklart når Frps statsråder går av16:22 Nå eksploderer salget av disse bilene16:04 Kina: Nytt virus smitter mellom mennesker15:48 Støre: Det borgerlige kaoset er komplett15:34 Thingnes Bø får selskap av tre debutanter i VM i skiskyting15:33 Kroatisk selskap kjøper Kleven Verft15:10 Listhaugs stikk til farvel: – En dønn upopulær regjering15:01 Terrorsiktet kvinne fortsatt sammen med sine barn14:45 Veksten i den globale turismen sank i fjor14:42 Abelvik Rød ute av EM, brudd i foten14:16 Solberg: Ikke mulig for meg å handle av hensyn til ro i regjeringen14:03 Ullevaal utsolgt til Serbia-kampen14:02 Solskjær-elev uskadd fra bilkrasj13:51 SV gleder seg over at Frp går ut av regjering13:49 Egypt forlenger unntakstilstand13:41 Tingretten: Skjellig grunn til mistanke om IS-kvinnens deltakelse i terrororganisasjon13:40 Frp går ut av regjering13:07 Riksrettssaken mot Trump starter i Senatet13:04 Nest varmeste januar i Oslo så langt12:34 Ti dømt til døden for bombeangrep i Bangladesh12:33 Seieren mot Sverige ga EM-topp på TV12:32 Valgforsker: Frp-exit vil være et stort nederlag for Erna Solberg12:08 Nasjonalmuseets «Selvportrett» av van Gogh er ekte11:59 Cecilia Brækhus: – Det kan bli en verdig avslutning på karrieren11:58 Ruud falt på verdensrankingen11:46 Ski-NM får tilkjørt 4000 kubikkmeter snø: – Det redder oss11:36 Mener Solbergs «moral» har forverret krisen: – Klart det provoserer11:27 Stor snøskredfare flere steder i landet11:25 NRK reduserer antall regionkontorer11:25 Haaland med knockout på anerkjent spillerbørs10:29 Young Bloods-leder tiltalt for drapsforsøk deltok på «oppvaskmøte»10:29 Politiet ber om isolasjon for drapssiktet i Bergen10:19 Fem døde da hotellrom ble oversvømt med kokende vann i Russland09:47 Huawei-topp kjemper mot utlevering til USA09:46 Sammenslåtte kommuner ble mer enn doblet i størrelse09:45 Ikke rettsmøte for terrorsiktet kvinne (29)09:27 Australia rammet av giganthagl og massive støvskyer08:44 «Afrikas rikeste kvinne» anklages for å ha flådd Angola08:06 Mann påkjørt etter trafikkuhell i Tromsø07:46 Mystisk lungevirus har spredt seg til Sør-Korea07:44 Til sammen 27 mindreårige drept de siste ti årene06:42 «Parasite» er første fremmedspråklige film til å vinne gjev SAG-pris06:37 Kina bekrefter 139 nye virustilfeller06:35 Slik sikrer Norge EM-semifinale allerede mot Island06:30 Støre vil gjøre Ap til fredsparti06:02 Dette skjer i dag05:34 Dette skjedde i natt05:32 Siv Jensen orienterer om Frps fremtid i regjeringen05:09 Frp sier nei til å bruke norske spesialstyrker i Mali05:00 Ruud holder Djokovic som favoritt i Australian Open04:39 Prins Harry: – Jeg vil at dere skal høre sannheten04:35 Forskning: Nebbdyr trues av utryddelse i Australia04:23 Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers klare for Super Bowl-finale03:48 Mahomes førte Chiefs til Superbowl, møter 49ers03:45 Høie vil ikke ha forbud mot gentesting03:42 Oljeindustrien investerer mindre enn 1 prosent i grønn energi02:31 Arbeidstakere krever større del av kaka i forkant av årets lønnsoppgjør01:58 Varsler ny abortkamp i Arbeiderpartiet01:40 76 svært farlige innsatte har rømt fra et fengsel i Paraguay01:17 Intern strid i LO om lakseskatten00:51 Tre menn bekreftet drept i London00:36 Fylkesledere og stortingsrepresentanter ber Jensen ta Frp ut av regjering23:47 Unge Venstre-leder frykter flere seiere ryker om Frp går ut av regjering23:30 Thorstvedt scoret i Genk-debuten23:14 Messi ga Setién seier i Barcelona-debuten22:58 Brennhet Ronaldo økte Juventus-ledelsen22:57 Flere mindreårige pågrepet i Stavanger22:48 Mann med syl rispet togpassasjer i Bærum22:41 Fransk opprørspoliti granskes for vold mot demonstrant22:38 De norske langt bak i europacupstorslalåm22:05 Nærmere 500 skadd i gateslag i Beirut22:05 Thorstvedt scoret i Genk-debuten22:05 Mann med kniv truet flere passasjerer på tog i Bærum21:41 En mann siktet for drap i Hov i Søndre Land – tre pågrepne er løslatt21:25 Partitopper ber Jensen ta Frp ut av regjering20:50 Schiff anklager etterretningstjenestene i USA for å holde tilbake dokumenter20:45 Fire fylkesledere ber Jensen ta Frp ut av regjering20:25 21-åring dømt til nær sju års fengsel for drapsforsøk20:24 DN: Jensen ga Solberg advarsel for to uker siden20:01 Keepershow startet ny norsk EM-fest, 23-20-triumf over Sverige19:38 Van Dijk og Salah senket Solskjærs United i fartsfylt rivaloppgjør19:09 Terrorsiktes forsvarer nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand19:05 Tidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner18:47 Regjeringsbråk får Bollestad til å droppe Malawi-reise18:03 Eriksen Søreide: – Felles ansvar å holde hukommelsen om holocaust ved like17:55 Frankrike og Storbritannia krever stans i utplasseringen av utenlandske krigere i Libya17:55 Lyon og Hegerberg avga poeng17:53 Finsk arbeider omkom i ulykke i Tonstad vindpark17:48 Ungarn og Island med EM-seirer, gunstig for Norge17:45 Jarstein sjanseløs mot Bayern Münchens stjernegalleri17:44 Bilfører til sykehus etter utforkjøring på Snarøya i Bærum
Siste nytt
19:21VerdenDramatisk kollisjon: Pilotene måtte vaske frontruta for hånd – i lufta18:56Helse og livsstil– Tallene gjør meg bekymret når vi vet hvor viktig kvaliteten på psykisk helsevern er18:42NorgeForsvarssjefen: – Nedskytingen av det ukrainske flyet tyder på at Iran var forberedt på krig18:22PolitikkHagen åpner for at Jensen bør gå av18:02PolitikkFlere spekulerer på Hareide-comeback17:55PolitikkMoxnes jubler for Frp-exit – håper på flertall mot kraftkabler17:41SportKroatia på sparebluss slo Tsjekkia 22-21 i håndball-EM17:40VerdenEU-ministre vil gjenoppta marinepatruljer i Middelhavet16:49NorgeMann alvorlig skadd i boligbrann i Hønefoss16:24NorgeIkke avklart når Frps statsråder går av16:22MotorNå eksploderer salget av disse bilene16:04VerdenKina: Nytt virus smitter mellom mennesker15:48NorgeStøre: Det borgerlige kaoset er komplett15:34SportThingnes Bø får selskap av tre debutanter i VM i skiskyting15:33PengerKroatisk selskap kjøper Kleven Verft15:10PolitikkListhaugs stikk til farvel: – En dønn upopulær regjering15:01NorgeTerrorsiktet kvinne fortsatt sammen med sine barn14:45ReiseVeksten i den globale turismen sank i fjor14:42SportAbelvik Rød ute av EM, brudd i foten14:16PolitikkSolberg: Ikke mulig for meg å handle av hensyn til ro i regjeringen14:03SportUllevaal utsolgt til Serbia-kampen14:02SportSolskjær-elev uskadd fra bilkrasj13:51PolitikkSV gleder seg over at Frp går ut av regjering13:49VerdenEgypt forlenger unntakstilstand13:41PolitikkTingretten: Skjellig grunn til mistanke om IS-kvinnens deltakelse i terrororganisasjon13:40PolitikkFrp går ut av regjering13:07PolitikkRiksrettssaken mot Trump starter i Senatet13:04NorgeNest varmeste januar i Oslo så langt12:34VerdenTi dømt til døden for bombeangrep i Bangladesh12:33SportSeieren mot Sverige ga EM-topp på TV12:32PolitikkValgforsker: Frp-exit vil være et stort nederlag for Erna Solberg12:08KulturNasjonalmuseets «Selvportrett» av van Gogh er ekte11:59SportCecilia Brækhus: – Det kan bli en verdig avslutning på karrieren11:58SportRuud falt på verdensrankingen11:46SportSki-NM får tilkjørt 4000 kubikkmeter snø: – Det redder oss11:36PolitikkMener Solbergs «moral» har forverret krisen: – Klart det provoserer11:27NorgeStor snøskredfare flere steder i landet11:25KulturNRK reduserer antall regionkontorer11:25SportHaaland med knockout på anerkjent spillerbørs10:29NorgeYoung Bloods-leder tiltalt for drapsforsøk deltok på «oppvaskmøte»10:29NorgePolitiet ber om isolasjon for drapssiktet i Bergen10:19VerdenFem døde da hotellrom ble oversvømt med kokende vann i Russland09:47VerdenHuawei-topp kjemper mot utlevering til USA09:46NorgeSammenslåtte kommuner ble mer enn doblet i størrelse09:45NorgeIkke rettsmøte for terrorsiktet kvinne (29)09:27VerdenAustralia rammet av giganthagl og massive støvskyer08:44Verden«Afrikas rikeste kvinne» anklages for å ha flådd Angola08:06NorgeMann påkjørt etter trafikkuhell i Tromsø07:46Helse og livsstilMystisk lungevirus har spredt seg til Sør-Korea07:44NorgeTil sammen 27 mindreårige drept de siste ti årene06:42Kultur«Parasite» er første fremmedspråklige film til å vinne gjev SAG-pris06:37Helse og livsstilKina bekrefter 139 nye virustilfeller06:35SportSlik sikrer Norge EM-semifinale allerede mot Island06:30PolitikkStøre vil gjøre Ap til fredsparti06:02NorgeDette skjer i dag05:34NorgeDette skjedde i natt05:32PolitikkSiv Jensen orienterer om Frps fremtid i regjeringen05:09NorgeFrp sier nei til å bruke norske spesialstyrker i Mali05:00SportRuud holder Djokovic som favoritt i Australian Open04:39KulturPrins Harry: – Jeg vil at dere skal høre sannheten04:35VerdenForskning: Nebbdyr trues av utryddelse i Australia04:23SportKansas City Chiefs og San Francisco 49ers klare for Super Bowl-finale03:48SportMahomes førte Chiefs til Superbowl, møter 49ers03:45Helse og livsstilHøie vil ikke ha forbud mot gentesting03:42PengerOljeindustrien investerer mindre enn 1 prosent i grønn energi02:31PengerArbeidstakere krever større del av kaka i forkant av årets lønnsoppgjør01:58Helse og livsstilVarsler ny abortkamp i Arbeiderpartiet01:40Verden76 svært farlige innsatte har rømt fra et fengsel i Paraguay01:17PengerIntern strid i LO om lakseskatten00:51VerdenTre menn bekreftet drept i London00:36NorgeFylkesledere og stortingsrepresentanter ber Jensen ta Frp ut av regjering23:47NorgeUnge Venstre-leder frykter flere seiere ryker om Frp går ut av regjering23:30SportThorstvedt scoret i Genk-debuten23:14SportMessi ga Setién seier i Barcelona-debuten22:58SportBrennhet Ronaldo økte Juventus-ledelsen22:57NorgeFlere mindreårige pågrepet i Stavanger22:48NorgeMann med syl rispet togpassasjer i Bærum22:41VerdenFransk opprørspoliti granskes for vold mot demonstrant22:38SportDe norske langt bak i europacupstorslalåm22:05VerdenNærmere 500 skadd i gateslag i Beirut22:05SportThorstvedt scoret i Genk-debuten22:05NorgeMann med kniv truet flere passasjerer på tog i Bærum21:41NorgeEn mann siktet for drap i Hov i Søndre Land – tre pågrepne er løslatt21:25PolitikkPartitopper ber Jensen ta Frp ut av regjering20:50PolitikkSchiff anklager etterretningstjenestene i USA for å holde tilbake dokumenter20:45PolitikkFire fylkesledere ber Jensen ta Frp ut av regjering20:25Norge21-åring dømt til nær sju års fengsel for drapsforsøk20:24PolitikkDN: Jensen ga Solberg advarsel for to uker siden20:01SportKeepershow startet ny norsk EM-fest, 23-20-triumf over Sverige19:38SportVan Dijk og Salah senket Solskjærs United i fartsfylt rivaloppgjør19:09NorgeTerrorsiktes forsvarer nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand19:05NorgeTidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner18:47PolitikkRegjeringsbråk får Bollestad til å droppe Malawi-reise18:03VerdenEriksen Søreide: – Felles ansvar å holde hukommelsen om holocaust ved like17:55VerdenFrankrike og Storbritannia krever stans i utplasseringen av utenlandske krigere i Libya17:55SportLyon og Hegerberg avga poeng17:53NorgeFinsk arbeider omkom i ulykke i Tonstad vindpark17:48SportUngarn og Island med EM-seirer, gunstig for Norge17:45SportJarstein sjanseløs mot Bayern Münchens stjernegalleri17:44NorgeBilfører til sykehus etter utforkjøring på Snarøya i Bærum
Populært