Dette gjør du helt feil når det gjelder pengene dine

DETTE GJØR DU FEIL: Her er penge-fellene du ikke engang vet at du går i. FOTO: Colourbox
DETTE GJØR DU FEIL: Her er penge-fellene du ikke engang vet at du går i. FOTO: Colourbox

Fallgruvene du må passe på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Hvor i alle dager ble pengene av!?". "Hva gjør jeg med studielånet? ". "Burde jeg spare eller bruke barnetrygden?". "Hvor mye trenger jeg å spare til pensjon?".

Alle ønsker seg en ordnet og sikker personlig økonomi, hvor man både har tatt høyde for faste og uforutsette utgifter, klarer å spare litt, ikke ender i gjeldsklemma og til og med har litt penger til overs til både nye sko og en sydentur.

Penger og økonomi er viktige tema for de aller fleste av oss - enten man er student, nyutdannet, småbarnsmor eller karrierekvinne med toppjobb.

Men visste du at det faktisk ikke er likegyldig når man fokuserer på ulike ting når det gjelder økonomi? Ifølge det amerikanske nyhetsnettstedet Today.com er det nemlig lett å gå i fella på ulike måter når det gjelder penger, forbruk og sparing - alt etter hvilken aldergruppe du befinner deg i.

- For eksempel; feilen mange gjør i 20-årene er at de forsøker å ha samme levestandard som noen som er eldre, som sine foreldre, som er i en helt annen økonomisk situasjon, forklarer finans- og økonomiekspert Rachel Cruise til nettstdet.

- For å ikke havne i en pengekrise må man faktisk innse at man nok ikke har råd til å spise ute hver kveld eller å reise på de dyreste og mest fancy utenlandsturene akkurat når man befinner seg i denne fasen av livet.

Men det stopper ikke der, og penge-fallgruvene er mange. Her er nemlig det du bommer på med økonomien din når du er i 20, 30 og 40-årene.

BRUK ELLER SPAR? Sjekk hva du burde ha fokus på når det gjelder økonomi i de ulike fasene i livet. FOTO: ColourboxBRUK ELLER SPAR? Sjekk hva du burde ha fokus på når det gjelder økonomi i de ulike fasene i livet. FOTO: Colourbox

20-årenes økonomi-feller

20-årene kjennetegnes for mange av studietid, etablering, reising og frihet. Man har flyttet hjemmefra og skal finne seg til rette i en ny by og med en ny hverdag. Plutselig er man herre over egen økonomi og skal både ha råd til middager og strømregninger på egen hånd. Det skal være gøy å studere og være ung, men det finnes absolutt en del bommerter du burde prøve å unngå når det gjelder penger mener ekspertene.

EKSPERT: Silje Sandmæl er forbrukerøkonom i DNB og ekspert på hvordan du får en sunnere økonomi på hjemmebane. FOTO: DNB EKSPERT: Silje Sandmæl er forbrukerøkonom i DNB og ekspert på hvordan du får en sunnere økonomi på hjemmebane. FOTO: DNB

1. Dropper ut av studier

- Den største tabben mange bommer på i 20-årene er å ikke fullføre studier man ha begynt på, forklarer forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, til Kvinneguiden.

- Fullfører man ikke studier, gjøres nemlig stipendet om til lån, og det kan være snakk om mange tusen kroner i året ekstra som føyes til studielånet.

2. Kredittkortgjeld

Sandmæl, som er kjent som en av ekspertene i "Luksusfellen" på TV3, tror også det er lett å gjøre feil med å enten venne seg til dyre vaner eller droppe å ta ansvar og lære seg det man trenger å vite om å styre egen økonomi.

- Mange bygger seg opp dyr og ofte helt unødvendig kredittgjeld, som man kanskje må slite i mange år med å bli kvitt, forklarer Sandmæl.

- Og man er lite flink til å planlegge økonomien sin, noe som fører til at man ofte ender opp med å bruke mer enn man har, og ikke har noe til overs til sparing.

3. Legger seg til for høy forbruk

Magne Gundersen er forbrukerøkonom i Sparebank1 - og også et kjent fjes for de av oss som ikke kan få nok av andres økonomiske ufører i "Luksusfellen". Han tror at man allerede i 20-årene bør bli flinkere til å ikke la det skli ut med dyre vaner og et forbruk som overskrider både inntekt og betalingsdyktighet.

- Det vi vet om vaner er at de er vonde å vende, forklarer Gundersen ti Kvinneguiden.

- Og jo yngre man er når man tillegger seg disse vanene, jo vanskeligere er de å vende.

TIDSKLEMME: For mange er 30-årene er hektisk tid på hjemmebane. Men ikke la det stoppe deg i å gjøre smarte valg for privatøkonomien. FOTO: Colourbox TIDSKLEMME: For mange er 30-årene er hektisk tid på hjemmebane. Men ikke la det stoppe deg i å gjøre smarte valg for privatøkonomien. FOTO: Colourbox


Gundersen forklarer at den beste uttalelsen han har hørt om dette kom - ikke overraskende - fra en av deltakerne i "Luksusfellen".

"- Når du først har blitt vant til Champagne, så har du ikke lenger så lyst på øl."

- Det lønner seg å holde vanene på et nivå man har råd til, forklarer eksperten.

- Ellers kan du raskt ende opp i en svært slitsom økonomisk situasjon.

EKSPERT: Magne Gundersen er forbrukerøkonom i Sparebank1 og én av ekspertene på TV3s EKSPERT: Magne Gundersen er forbrukerøkonom i Sparebank1 og én av ekspertene på TV3s "Luksusfellen". FOTO: Sparebank1

4. Venter for lenge med BSU

Med BSU opprettes en egen konto i en bank hvor beløpene som settes inn gir skattefordeler. Spareordningen gjelder for deg som er under 33, og pengene er ment å skulle brukes på boligkjøp.

- Rentebetingelsene på BSU-kontoen er normalt betydelig gunstigere enn de banken tilbyr for vanlige høyrente- og sparekonti, forklarer Gundersen.

- I mange tilfeller er BSU-renten til og med bedre enn boliglånsrentene.

Det mange bommer på, er å vente for lenge før man oppretter en BSU-konto.

- For å kunne få fullt utbytte må man spare i minst 8 år, forklarer eksperten.

- Og fordelene med denne sparingen er så mange og store at det er en kjempetabbe for økonomien din å ikke ha denne kontoen i banken.

Dette bommer du på i 30-årene

30-årene er en travel tid for de aller fleste. Travel jobb, giftemål, huskjøp, småbarnsliv og en hektisk hverdag kjennetegner dette tiåret for svært mange, og det kan være vanskelig å klare annet enn å holde hodet over vannet og passe på at både huslån og barnehage blir betalt når det skal.

Men du burde tenke både på nuet og fremtiden råder ekspertene - selv midt oppe i livets mest hektiske fase.

1. Ikke glem jobben

- Det er fort gjort å bli oppslukt av tidsklemma i 30-årene, forklarer forbrukerøkonom i Sparebank1, Magne Gundersen, til Kvinneguiden.

- Spesielt kanskje for kvinner, som i dette tiåret ofte i noen år må la jobb og karriere ta baksetet i forhold til barn, permisjoner og familieliv.

Men det er viktig å ikke helt glemme jobben, råder eksperten, som for mange er kjent fra TV3s "Luksusfellen".

- Det gjelder å finne en balanse i livet i disse årene, forklarer Gundersen.

- Det er klart man skal ha tid til å få og oppdra barn, men jobben og karrieren er viktig også, og er jo det som skal forsørge deg livet ut.

Gundersen tror mange har mye å jobbe med når det kommer til prioriteringer akkurat i disse årene av livet.

- Det er ofte i disse årene at "alle" store utgifter synes å komme på en gang. Studielån, huskjøp, billån, barnehage og så videre, og det kan være lett å la seg stresse over hva som er viktigst og hvordan man griper an alle urgifter.

2. Ikke stress med studielånet

Å betale ned på studielånet fremfor andre - og som regel mye dyrere - lån, er en kjempetabbe, mener Gundersen.

- Dette er lånet man faktisk ikke burde stresse med, men heller la løpe og gå, råder økonomieksperten.

- Konsentrert deg heller om å få bukt med andre lån, eller å sørge for å ikke havne bakpå med andre faste utgifter.

Sandmæl er enig.

- Studielånet er et av de aller mest gunstige lånene som finnes, og nokså unikt for oss nordmenn, forklarer forbrukerøkonomen.

- Så dette lånet burde du ikke stresse med å få betalt ned, det koster deg så lite å la dette bare løpe og bare betale avdragene etter hvert som de kommer.

3. Ikke få dyre vaner

Et annet område mange burde tenke litt over når det gjelder økonomi i 30-årene er forbruk og dyre vaner mener ekspertene.

- Det er fort gjort å legge til seg dyre vaner når man plutselig føler at man har en grei økonomi og kanskje har jobbet seg til en forfremmelse eller to, forklarer Gundersen.

- Men husk på at dyre vaner ofte er vonde å vende, noe som kan blir tøft den dagen man kanskje kommer i økonomiske nedgangstider eller vansker, og må begynne å stramme inn beltet litt.

Sanmæl tror også dette kan bli et problem.

- Mange tjener godt i 30-årene, og det er lett å legge seg til vane at man skal spise ute så så ofte, man trenger både den syden-turen og også storby-helgen i året. Men det er ikke så lett å gå tilbake igjen på disse vanene om man plutselig må.

4. Samlivsbrudd er dårlig nytt for økonomien

Samlivsbrudd og skilsmisse er også et eksempel på en økonomisk "tabbe" som inntreffer for mange i denne livsfasen.

- Det er kanskje feil å kalle det en tabbe, for det er vel for de aller fleste en avgjørelse som sitter langt inne og er nøye gjennomtenkt, men samlivsbrudd og skilsmisser er en enorm økonomisk utfordring, for begge parter, forklarer Gundersen.

- Faktisk er dette noe av det verste som kan skje for privatøkonomien din, og kan ende opp med å ha svært store konsekvenser for mange aspekter av både hverdagsøkonomi, sparing og livsstil.

Ikke gå i disse økonomi-fellene når du fyller 40

I 40-årene begynner mange av oss å komme ut av småbarns-ørska og jobben får igjen spille førstefiolin.

1. Ikke dropp å betale ned på avdrag

- Mange er på topp karrieremessig - og også lønnsmessig i 40-årene, forklarer Gundersen.

- Da er det en tabbe å ikke utnytte dette, og betale ned så mye man klarer på lån og avdrag.

Og for all del ikke cash ut studielånet.

- La studielånet løpe og gå, råder eksperten.

- Det er det billigste lånet du har. Fokuser heller på alt annet, betal ned på all annen gjeld i disse årene.

2. Ikke glem å spare til pensjon

Det kan fortone seg som svært lenge til man skal gå av med pensjon når man befinner seg på toppen av karrierestigen, men det betyr ikke at du ikke burde begynne å planlegge for den dagen du ikke lenger er aktiv i arbeidslivet.

- Det er en stor bommert å ikke begynne i god nok tid å legge seg av penger til pensjonisttilværelsen, forklarer Gundersen.

- Så ikke vent med dette. Alle må spare om man ønsker å ha en levestandard i pensjonstiden som kan måle seg med den man har mens man ennå er i lønnet arbeid.

Gundersen forklarer at begynner man å spare aktivt når man er 40, har man 25 år på seg til man fyller 65 og muligens tar ut pensjon.

- Såpass mange år bør man ha for å spare det beløpet man trenger å ha på konto. Enda bedre er det å begynne enda tidligere.

UNNGÅ: Å skaffe seg dyr gjeld er en stor tabbe for privatøkonomien. FOTO: Colourbox

Les også:

Slik får du merkevarer til 70% rabatt

Lar du deg lure?

Handler du på nett? Denne faren bør du være obs på

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:27 Mattilsynet får slakt i ekstern granskning16:27 Politiet starter drapsetterforskning - mann funnet død16:08 10. ETG: Årtusenets julekalender: Velkommen til år 200715:42 Karlssons mamma: – Toppidrett er ikke sunt15:35 Spørsmålene trenger seg på etter vulkanutbruddet15:34 Finland har fått verdens yngste regjeringssjef15:33 Luftambulanse-saken: Fem ekstra fly settes inn15:22 Demokratene anklager Trump for maktmisbruk15:19 Letingen fortsetter etter savnet fly på vei til Antarktis14:42 Forsker: Våpenhvilen i Øst-Ukraina kan bli kortvarig14:40 Norsk toppsyklist hjem fra samling med hjerteflimmer14:20 Ny kraftkabel kan gi fire milliarder i økt strømregning – hvert år14:13 Uværet stopper helikoptertrafikken i Nordsjøen13:58 Ny skade for City-forsvarer13:46 USA: Kraftig snøvær førte til massekollisjon13:28 Deschamps gjør som Lagerbäck12:50 Vanessa Baird bak årets Nobel-diplom12:49 Roxette-vokalist Marie Fredriksson er død12:48 Abiy Ahmed mottok Nobels fredspris12:48 Y-blokken vurdert som ett av Europas viktigste truede kulturminner12:31 Lånekassen øker fastrenten12:06 Slik går Norge videre i håndball-VM: Selv tap kan gi semifinale11:30 32-åring tiltalt for voldtekt av to 15-åringer i Bergen11:26 Politiet etterlyser bil etter mann ble funnet død ved strand11:20 Britenes ensomme framtid11:05 Mistenkelig dødsfall etterforskes i Finnmark11:04 Historisk høy gjeldsbelastning10:54 Forsker om overgrep: – Nobelprisvinneren må kjenne til hva som pågår der10:36 Tykk røyk innhyller hele Sydney by10:33 Aung San Suu Kyi svarer på anklager om folkemord10:04 Åpner for Østberg-deltakelse i Tour de Ski10:03 Nilsson tilbake i Davos, Halfvarsson står over igjen09:08 Vi krasjer for over 750 millioner i desember08:59 Det Norges Bank følger med på når den skal sette renta08:56 Seks drept i skyting på sykehus i Tsjekkia08:55 Regjeringen vil se på inntektene fra bompenger08:27 Sp vil fryse lederlønninger i staten – Lever ikke i et vakuum, svarer regjeringen08:10 Mann siktet for drap i Kristiansand08:06 Nytt problem for VM-arrangøren i Japan: Eksos i finalehallen07:31 Uvær i vente i Sør-Norge07:03 Norge slår ned på mulig eksportjuks i WTO06:31 Starter etterforskning etter vulkanutbruddet på New Zealand06:25 Bjørn Dæhlie vil selge leiligheter for 600 millioner kroner i Åre06:08 Dette skjer i dag06:04 Demokratene skal legge fram anklager mot Trump05:51 Fly med 38 om bord på vei til Antarktis har styrtet05:30 Dette skjedde i natt05:15 Britisk valg mellom «ja» eller «tja» til brexit05:12 Kritiserer rettshjelpsordning for Nav-brukere05:00 Stram regi på fredsprisvinnerens besøk i Norge04:45 Assad: OPCW forfalsket rapport etter ønske fra amerikanerne04:39 Hytteeiere i Oslo-området kjørte til hytta nesten én million ganger i fjor03:51 Ambulanseansatte jobber opp mot 30 timer overtid i snitt per måned02:58 Norsk kvinne løslatt fra fengsel i Japan02:56 Politiet undersøker funn av død kvinne i Hammerfest02:25 USA har innført sanksjoner mot Venezuela-topper som er anklaget for å selge pass01:58 Vurderer å leie inn fly fra Luftransport01:49 Greta Thunberg kritiserer Erna Solberg for norsk oljepolitikk01:36 Røe Isaksen er uaktuell som Høyre-nestleder01:33 Putin: Georgisk mann drept i Berlin var en «forbryter»01:00 Ukraina og Russland enige om våpenhvile00:46 Småbrukarlaget ber om ulve-DNA for å spore opprinnelse00:31 Rystad Energy: Norske muligheter i europeisk havvind00:17 Død mann funnet på strand ved Sola Lufthavn00:10 Regjeringen vil bedre distriktenes utdanningsmuligheter23:46 Gransking «frikjenner» FBI for Russland-gransking23:28 Steinkasting mot svensk politi for andre kveld på rad23:26 Kilder: USA blokkerer FN-møte om brudd på menneskerettighetene i Nord-Korea23:23 Babcock har seks fly tilgjengelig i Nord-Norge23:08 Washington Post: USA førte alle bak lyset i Afghanistan23:05 Ni magiske minutter endte Arsenals rekke uten seier22:24 Russland insisterer på norsk beklagelse etter spionsaken på Stortinget22:21 Saudi-Arabia legger opp til økt budsjettunderskudd21:58 Isbjørner beleirer russisk landsby: – De angrep21:33 Ferieloven bryter med EØS-avtalen, ifølge jusseksperter20:38 Død person funnet på strand20:17 Klopp om Haaland før nøkkelkampen: – Han er en eksepsjonell spiller20:15 Gransking «frikjenner» FBI for Russland-gransking19:38 Vurderer å leie inn fly fra Luftransport19:29 Nord-Korea fornærmer Trump19:13 Farevarsel for snø og vind sendt ut over store deler av Sør-Norge18:59 Supervulkanene som kan ødelegge verden18:53 Luftambulanselege sier opp jobben18:35 Fredsprisvinneren i Norge: – Prisen er en oppmuntring til å gjøre mer17:57 Karlsson må stå over flere skirenn17:51 FN-topp: – Klimakrisen største globale trussel siden andre verdenskrig17:42 Bedrageriliga svindlet pensjonister – millioner er sporløst borte17:30 SV truer med mistillit mot Høie i luftambulansesaken – Høie beklager16:58 Norsk skip angrepet: Ni gisler løslatt etter 35 dager16:53 Knallhardt kjør mot Høie i luftambulansesaken16:46 Ny leder for flyoperasjoner i Babcock-ledelsen16:24 Kvinne dømt til 16 års fengsel for å ha drept mannen sin i Halden i 201516:19 Paul Volcker er død15:54 Barthold vraket fra EM-troppen: – Et vanvittig vanskelig uttak15:52 Tildelingen av fotball-VM 2022 etterforskes for korrupsjon15:18 Østberg får fortsatt ikke gå verdenscuprenn15:04 Kjærestens far er sluppet fri – mistanken opprettholdes15:01 Tragedien i Tromsø: Moren døde av drukning og alvorlig nedkjøling14:52 Når ekstremvær rammer de mest sårbare14:29 «Marriage Story» årets Golden Globe-grossist
Siste nytt
16:27NorgeMattilsynet får slakt i ekstern granskning16:27NorgePolitiet starter drapsetterforskning - mann funnet død16:08Kultur10. ETG: Årtusenets julekalender: Velkommen til år 200715:42SportKarlssons mamma: – Toppidrett er ikke sunt15:35VerdenSpørsmålene trenger seg på etter vulkanutbruddet15:34PolitikkFinland har fått verdens yngste regjeringssjef15:33NorgeLuftambulanse-saken: Fem ekstra fly settes inn15:22PolitikkDemokratene anklager Trump for maktmisbruk15:19VerdenLetingen fortsetter etter savnet fly på vei til Antarktis14:42VerdenForsker: Våpenhvilen i Øst-Ukraina kan bli kortvarig14:40SportNorsk toppsyklist hjem fra samling med hjerteflimmer14:20PolitikkNy kraftkabel kan gi fire milliarder i økt strømregning – hvert år14:13NorgeUværet stopper helikoptertrafikken i Nordsjøen13:58SportNy skade for City-forsvarer13:46VerdenUSA: Kraftig snøvær førte til massekollisjon13:28SportDeschamps gjør som Lagerbäck12:50KulturVanessa Baird bak årets Nobel-diplom12:49KulturRoxette-vokalist Marie Fredriksson er død12:48NorgeAbiy Ahmed mottok Nobels fredspris12:48KulturY-blokken vurdert som ett av Europas viktigste truede kulturminner12:31PengerLånekassen øker fastrenten12:06SportSlik går Norge videre i håndball-VM: Selv tap kan gi semifinale11:30Norge32-åring tiltalt for voldtekt av to 15-åringer i Bergen11:26NorgePolitiet etterlyser bil etter mann ble funnet død ved strand11:20StemmerBritenes ensomme framtid11:05NorgeMistenkelig dødsfall etterforskes i Finnmark11:04PengerHistorisk høy gjeldsbelastning10:54VerdenForsker om overgrep: – Nobelprisvinneren må kjenne til hva som pågår der10:36VerdenTykk røyk innhyller hele Sydney by10:33VerdenAung San Suu Kyi svarer på anklager om folkemord10:04SportÅpner for Østberg-deltakelse i Tour de Ski10:03SportNilsson tilbake i Davos, Halfvarsson står over igjen09:08MotorVi krasjer for over 750 millioner i desember08:59PengerDet Norges Bank følger med på når den skal sette renta08:56VerdenSeks drept i skyting på sykehus i Tsjekkia08:55MotorRegjeringen vil se på inntektene fra bompenger08:27PengerSp vil fryse lederlønninger i staten – Lever ikke i et vakuum, svarer regjeringen08:10NorgeMann siktet for drap i Kristiansand08:06SportNytt problem for VM-arrangøren i Japan: Eksos i finalehallen07:31NorgeUvær i vente i Sør-Norge07:03PolitikkNorge slår ned på mulig eksportjuks i WTO06:31VerdenStarter etterforskning etter vulkanutbruddet på New Zealand06:25PengerBjørn Dæhlie vil selge leiligheter for 600 millioner kroner i Åre06:08NorgeDette skjer i dag06:04PolitikkDemokratene skal legge fram anklager mot Trump05:51VerdenFly med 38 om bord på vei til Antarktis har styrtet05:30NorgeDette skjedde i natt05:15PolitikkBritisk valg mellom «ja» eller «tja» til brexit05:12PolitikkKritiserer rettshjelpsordning for Nav-brukere05:00NorgeStram regi på fredsprisvinnerens besøk i Norge04:45VerdenAssad: OPCW forfalsket rapport etter ønske fra amerikanerne04:39MotorHytteeiere i Oslo-området kjørte til hytta nesten én million ganger i fjor03:51NorgeAmbulanseansatte jobber opp mot 30 timer overtid i snitt per måned02:58VerdenNorsk kvinne løslatt fra fengsel i Japan02:56NorgePolitiet undersøker funn av død kvinne i Hammerfest02:25VerdenUSA har innført sanksjoner mot Venezuela-topper som er anklaget for å selge pass01:58NorgeVurderer å leie inn fly fra Luftransport01:49NorgeGreta Thunberg kritiserer Erna Solberg for norsk oljepolitikk01:36PolitikkRøe Isaksen er uaktuell som Høyre-nestleder01:33VerdenPutin: Georgisk mann drept i Berlin var en «forbryter»01:00VerdenUkraina og Russland enige om våpenhvile00:46NorgeSmåbrukarlaget ber om ulve-DNA for å spore opprinnelse00:31PengerRystad Energy: Norske muligheter i europeisk havvind00:17NorgeDød mann funnet på strand ved Sola Lufthavn00:10NorgeRegjeringen vil bedre distriktenes utdanningsmuligheter23:46VerdenGransking «frikjenner» FBI for Russland-gransking23:28VerdenSteinkasting mot svensk politi for andre kveld på rad23:26VerdenKilder: USA blokkerer FN-møte om brudd på menneskerettighetene i Nord-Korea23:23NorgeBabcock har seks fly tilgjengelig i Nord-Norge23:08VerdenWashington Post: USA førte alle bak lyset i Afghanistan23:05SportNi magiske minutter endte Arsenals rekke uten seier22:24NorgeRussland insisterer på norsk beklagelse etter spionsaken på Stortinget22:21NorgeSaudi-Arabia legger opp til økt budsjettunderskudd21:58VerdenIsbjørner beleirer russisk landsby: – De angrep21:33PengerFerieloven bryter med EØS-avtalen, ifølge jusseksperter20:38NorgeDød person funnet på strand20:17SportKlopp om Haaland før nøkkelkampen: – Han er en eksepsjonell spiller20:15NorgeGransking «frikjenner» FBI for Russland-gransking19:38NorgeVurderer å leie inn fly fra Luftransport19:29VerdenNord-Korea fornærmer Trump19:13NorgeFarevarsel for snø og vind sendt ut over store deler av Sør-Norge18:59VerdenSupervulkanene som kan ødelegge verden18:53NorgeLuftambulanselege sier opp jobben18:35NorgeFredsprisvinneren i Norge: – Prisen er en oppmuntring til å gjøre mer17:57SportKarlsson må stå over flere skirenn17:51NorgeFN-topp: – Klimakrisen største globale trussel siden andre verdenskrig17:42NorgeBedrageriliga svindlet pensjonister – millioner er sporløst borte17:30PolitikkSV truer med mistillit mot Høie i luftambulansesaken – Høie beklager16:58NorgeNorsk skip angrepet: Ni gisler løslatt etter 35 dager16:53PolitikkKnallhardt kjør mot Høie i luftambulansesaken16:46NorgeNy leder for flyoperasjoner i Babcock-ledelsen16:24NorgeKvinne dømt til 16 års fengsel for å ha drept mannen sin i Halden i 201516:19VerdenPaul Volcker er død15:54SportBarthold vraket fra EM-troppen: – Et vanvittig vanskelig uttak15:52SportTildelingen av fotball-VM 2022 etterforskes for korrupsjon15:18SportØstberg får fortsatt ikke gå verdenscuprenn15:04VerdenKjærestens far er sluppet fri – mistanken opprettholdes15:01NorgeTragedien i Tromsø: Moren døde av drukning og alvorlig nedkjøling14:52VerdenNår ekstremvær rammer de mest sårbare14:29Kultur«Marriage Story» årets Golden Globe-grossist
Populært