Meny

Norwegian-piloter avlyste møte med ledelsen

70 Norwegian-piloter er tatt ut i streik. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pilotene i Norwegian avlyste et møte de skulle hatt med ledelsen mandag ettermiddag. Dette ville vært den første kontakten mellom partene siden streiken brøt ut natt til lørdag.

Til E24 opplyser informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian at møtet med Norwegian Pilot Union (NPU) er avlyst.

– Vi fikk nettopp vite at NPU ikke vil stille, sier informasjonssjefen.

Ifølge leder Halvor Vatnar i NPU var grunnen til avlysningen fra deres side at Norwegian-ledelsen ikke har villet si hva agendaen for møtet skulle være.

Les også: Styreleder: – Risikerer alle arbeidsplassene i Norwegian

– Selskapet har ikke invitert oss til nye forhandlinger. Får vi en slik invitasjon, møter vi når som helst og hvor som helst, sier Vatnar i en pressemelding.

Ledelsen skal ha omtalt møtet som et drøftelsesmøte.

– Et drøftelsesmøte benyttes som oftest ved oppsigelser og avskjed. Ønsker selskapet et slikt møte vil vi stille opp, men da ønsker vi å bli informert om innholdet i møtet på forhånd. Når det gjelder konflikten vil denne kunne bli løst gjennom nye forhandlingsmøter, forutsatt at partene er villig til å diskutere realitetene i en tariffavtale mellom partene, fortsetter pilotlederen.

Les også: Streiken splitter de ansatte i Norwegian

70 flygere i Norwegians datterselskap Norwegian Air Norway ble lørdag tatt ut i streik. Blir ikke partene enige, trappes streiken opp til å omfatte totalt 650 piloter fra onsdag.
Privatøkonomi
Populært