Apple med milliardsatsing i Danmark

Apples administrerende direktør Tim Cook slapp mandag nyheten om en ny Europa-satsing til 14,5 milliarder kroner. Foto: Robert Galbraith (Reuters)
Apples administrerende direktør Tim Cook slapp mandag nyheten om en ny Europa-satsing til 14,5 milliarder kroner. Foto: Robert Galbraith (Reuters)

Den amerikanske IT-giganten Apple spytter inn over syv milliarder kroner for å bygge et nytt datasenter i Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senteret, som skal håndtere Apples onlinetjenester for det europeiske markedet, skal bygges i Foloum nær Viborg i Danmark. Planen er byggestart i 2017, og senteret skal stå ferdig i 2026. Det ventes at Apples satsing vil skape 300 nye arbeidsplasser.

– Dette må være den beste næringslivsnyheten i år for Danmark, og ikke minst for Midt- og Vest-Jylland. Investeringen kommer til å gi et kjempeløft for økonomien og skape mange hundre arbeidsplasser i hele lokalområdet, sier Danmarks handels- og utviklingsminister Mogens Jensen (S).

Les også: Apple satte rekord på Wall Street

Senteret i Danmark vil koste 6,3 milliarder danske kroner, eller 7,3 norske milliarder kroner. Mandagens Apple-satsing er imidlertid på hele 14,5 milliarder kroner, for det skal også opprettes et større datasenter i Galway i Irland.

– Denne nye og omfattende investeringen er Apples hittil største prosjekt i Europa. Vi er henrykte over å kunne utvide vår virksomhet, skape hundrevis av lokale arbeidsplasser og introdusere noen av våre mest avanserte løsninger innenfor miljøriktig bygningsdesign, sier Apples administrerende direktør, Tim Cook, i en pressemelding.

Les også: Apple går i strupen på Tesla

Personvernpolicy