Bensin har blitt syv prosent dyrere på en måned

DYRT: Bensinprisene har steget med syv prosent den siste måneden, og ligger nå rundt 15 kroner literen. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
DYRT: Bensinprisene har steget med syv prosent den siste måneden, og ligger nå rundt 15 kroner literen. Foto: Sara Johannessen / NTB Scanpix

Diesel og bensin koster like mye nå som da oljeprisen var ti dollar høyere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en måneds tid siden var bensinprisen nær å falle under 14 kroner etter at oljeprisen var på det laveste siden våren 2009.

Den siste måneden har oljeprisen steget fra 45 til 60 dollar, og med det har prisen på bensin gått kraftig opp igjen, og steget med hele syv prosent, melder E24. Dieselprisen har steget med åtte prosent.

Bensinprisen ligger nå rundt 15 kroner literen.

Les også: Oljeprisen bykset

Prisene på bensin og diesel hos Statoil har ikke vært så høye siden desember som denne helgen. Da var imidlertid oljeprisen rundt ti dollar høyere enn den er i dag.

Det er flere grunner til at bensin- og dieselprisen likevel er så høy.

En av dem er at dollarkursen har steget kraftig siden begynnelsen av desember, og dollaren også har blitt syv prosent dyrere.

En annen årsak ifølge E24 at flere amerikanske oljeraffinerier er rammet av streik. I tillegg rammes noen raffinerier på østkysten av USA av en kald vinter som gir driftsproblemer.

Resultatet er at USA produserer mindre bensin og diesel enn normalt, og må importere mer fra Europa. Det presser bensin- og dieselprisene opp her i Europa.

Les også: Innkaller oljeselskapene på teppet - vil ha bensinprisen ned

Personvernpolicy