Boliglån:

– Nå er du ung til du er 40 år

UNG TIL 40: Dagens førtiåringer har ofte en økonomi som ligner mer på økonomien til tidligere tiders trettiåringer, mener Storebrand Bank og hever øvre aldersgrense for Boliglån for unge. Foto: Colourbox.com
UNG TIL 40: Dagens førtiåringer har ofte en økonomi som ligner mer på økonomien til tidligere tiders trettiåringer, mener Storebrand Bank og hever øvre aldersgrense for Boliglån for unge. Foto: Colourbox.com

Som første bank i Norge, hever Storebrand øvre aldersgrense for Boliglån for unge til 40 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boliglån for unge ble tidligere kalt førstehjemslån, men tilbys i dag av de fleste banker uavhengig av om det er første boligkjøp, så lenge du er under en viss alder.

Frem til nå har denne øvre aldersgrensen vært 34 år, men Storebrand bank er først ute med å heve aldersgrensen til 40 år.

– I dag skjer alt senere i livet enn tidligere. Derfor hever vi den øvre aldersgrensen for når Boliglån for unge kan tas opp, sier Kristin Nøkleby Holth, kommunikasjonssjef i Storebrand Bank, i en pressemelding.

Den nye aldersgrensen gjør at bankens kunder kan kjøpe og selge bolig med fordelaktige betingelser i syv år til.

Den gode renten beholder de helt til de bytter bolig eller gjør en opplåning etter at de har fylt 41 år.

Les også: Denne banksparingen lønner seg mest akkurat nå

Bytter bolig flere ganger

Det er i dag sjelden slik at den første boligen man kjøper ansess som den siste, men heller slik at de fleste oppgraderer boligen i takt med bedring i økonomien og familieforøkelse.

Holth forklarer at dagens 34-åringer ofte bare har noen få år bak seg i arbeidslivet, og er langt unna å bygge seg opp økonomisk. Dette skyldes at nordmenn tar lengre utdanning enn tidligere, får sin første jobb senere og etablerer familie senere i livet.

Dermed kan dagens førtiåringer få en økonomi som ligner mer på økonomien til tidligere tiders trettiåringer, forklarer hun.

Les også: Alt du trenger å vite om pensjon

Lønna doblet, boligpriser firedoblet

I tillegg er det slik at en gjennomsnittlig månedslønn har litt mer enn doblet seg på 20 år, mens boligprisene er mer enn firedoblet i samme periode, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

– Derfor vil vi gi kunder i denne fasen av livet de samme gode betingelsene som de under 34 år. Mitt beste råd til deg som har boliglån, er at du har for en fornuftig nedbetalingsplan og søker å ha så lave kostnader på lånet som mulig. Jo tidligere du får et komfortabelt nivå på lånet, desto tidligere kan du starte sparing til andre ting, sier Holth i meldingen.

Personvernpolicy