Meny

Finansrådgiver tiltalt for utlån av 25 millioner uten sikkerhet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere finansrådgiver hos DNB på Kongsvinger er tiltalt for å ha lånt ut 25,7 millioner kroner til 20 kunder uten sikkerhet, basert på falske verdivurderinger og lønnsslipper.

– Det er spesielt at en finansrådgiver gir lån til kunder som ikke har sikkerhet eller betalingsevne, og at han i tillegg skal ha forfalsket dokumenter slik at det ser ut som om låntakerne både hadde sikkerhet og inntekt i orden, sier politiadvokat Richard Røed i Hedmark politidistrikt til Dagens Næringsliv.

Kundene har for det meste lånt penger til boligkjøp. Påtalemyndigheten mener det er påfallende at låntakerne i de aller fleste tilfellene har klart å betjene lånene, og sliter med å finne motiv i saken.

– Vi har ikke klart å påvise at han har mottatt motytelser, og den tiltalte sier at han ikke har fått noe. Det stiller jeg meg imidlertid tvilende til, sier politiadvokaten.

– Det skal langt mer til for å bli dømt for utroskap enn å ha brutt med bankens interne rutiner, sier mannens forsvarer, Anders Brosveet i en kommentar til Dagens Næringsliv.

Straffesaken var berammet som såkalt forenklet hovedforhandling i Glåmdal tingrett denne uken, men etter at mannen nylig byttet forsvarer er saken utsatt. Forholdene i tiltalen strekker seg fra 2008 til 2011.

Privatøkonomi
Populært