Meny

Aftenbladet: Statoil vurderer ingeniørkutt

NY SJEF: Statoil undersøker om de kan slanke antallet individuelt avlønnede ingeniører, skriver Stavanger Aftenblad. Eldar Sætre på bildet la fredag fram selskapets resultat for 2014 i London. (Foto: EPA/WILL OLIVER / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som et ledd i Statoils framtidige kuttprogram ser oljegiganten på tusenvis av ingeniørstillinger.

Totalt ser Statoil på 12.000 ingeniørstillinger, og ansatte i både Statoil og leverandørene kan bli rammet, skriver Stavanger Aftenblad.

Da Statoil-sjef Eldar Sætre la fram selskapets resultat for 2014 i London fredag, ble det opplyst at selskapet i løpet av fjoråret hadde kvittet seg med 1.900 ansatte. Sætre varslet samtidig nye kutt, og fra 2016 skal det såkalte forbedringsprogrammet gi besparelser på 1,7 milliarder dollar eller nesten 13 milliarder kroner hvert år.

Ifølge avisen er dette arbeidet allerede i gang, og det er her ingeniørstillingene kommer inn i forbindelse med et program som skal sørge for innsparing og effektivisering i denne gruppen. Selv om de foreløpig er helt i startgropen i dette arbeidet, skal et mål være å se om det er mulig å kutte 20 prosent, forteller kilder til avisen.

Dette er såkalt teknisk personell som er individuelt avlønnet og som ikke er knyttet opp mot en felles tariffavtale. Gruppen på rundt 12.000 ansatte er fordelt på hele Statoils organisasjon.

Statoil hadde et justert driftsresultat i fjerde kvartal i fjor på 26,9 milliarder kroner, sammenlignet med 42,3 milliarder kroner i fjerde kvartal 2013. Dette er i tråd med markedets forventninger. Kvartalsresultatet ble påvirket av det betydelige fallet i oljeprisen og av spesifikke regnskapsmessige elementer, sa konsernsjef Eldar Sætre på pressekonferansen i London.

Privatøkonomi
Populært