Meny

Inntekter fra poker-NM går til skatteparadis

Foto fra poker-NM i 2011 som ble arrangert i Latvia. (Foto: Tore Meek / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere organisasjoner ønsker å arrangere landets første poker-NM hjemme i Norge, men inntektene går rett til skatteparadiset Isle of Man.

4. oktober i fjor vedtok regjeringen at det skulle være lov å spille poker i Norge. Fram til da hadde norgesmesterskapet blitt arrangert i utlandet.

Nå ønsker foreningene for både blodkreftsyke, svulstpasienter og døve å arrangere mesterskapet. Alle har imidlertid dannet et samarbeid med pokerselskapet Global Poker Tours som har adresse i skatteparadiset Isle of Man i Irskesjøen, skriver Vårt Land.

– Dette burde ikke Kulturdepartementet lagt opp til, og dette burde ikke organisasjonene søkt om å få være med på, sier Sigrid Klæboe Jacobsen i skattevaktbikkja Tax Justice Network Norge.

Hun mener bruken av skatteparadis fører til at færre skattekroner kommer inn til det offentlige, og at det betyr mindre inntekter til blant annet forskning på kreft.

De nye reglene for poker-NM setter en grense på antall deltakere til 5.000, og deltakeravgiften kan ikke være høyere enn 10.000 kroner. Hovedgevinsten kan ikke være større enn 2 millioner kroner, og minimum 5 prosent av potten skal gå til inntekt for arrangørorganisasjonen.

– Det viktigste for oss de første årene med poker-NM i Norge er ikke å tjene penger på arrangementene, men å skape entusiasme om lovlige pokerspill i Norge, sier pokerselskapets talsmann i Norge, Thomas Udness.

Privatøkonomi
Populært