Meny

Direktør ga over 11 millioner til tidligere svindeldømt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med løfte om kjempegevinst skal en 39 år gammel tidligere svindeldømt ha klart å skaffe seg nesten 14 millioner kroner. Mesteparten kom fra en direktør i Kristiansand.

Direktøren i 60-årene, som leder en større familiebedrift i sørlandsbyen, skal ha gitt hele 11,5 millioner til 39-åringen, som nå igjen er siktet for svindel, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge politiet klarte 39-åringen å overbevise totalt åtte privatpersoner i Kristiansand om at en stor spillegevinst var på vei til Norge. Det eneste han trengte var å låne penger for å få utbetalt gevinsten.

Den svindelsiktede, som har to tidligere fengselsdommer for millionbedrageri, fikk ifølge politiet hjelp av en bekjent som ga seg ut for å være ansatt i Norges Bank.

Den bekjente bekreftet per telefon at storgevinsten var på vei, men ingen ringte Norges Banks hovednummer for å dobbeltsjekke – selv om de kjente til 39-åringens fortid:

– Det er ikke til å forstå at det er mulig å være så naive, sier John Repstad, leder for økonomiavsnittet i Agder politidistrikt til Dagens Næringsliv.

Avisen skriver at 39-åringen har erkjent de mest vesentlige forholdene. Han har sittet varetektsfengslet i over tre måneder og fikk nylig forlenget varetekt i ytterligere åtte uker. Kjennelsen er anket, opplyser hans advokat.

Privatøkonomi
Populært