Meny

Petrobras' toppsjef går av etter skandale

Petrobras' toppsjef Maria das Gracas Silva Foster ankommer flyplassen i Brasília etter et møte med president Dilma Rousseff tirsdag. Foto: Ueslei Marcelino (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppsjefen i den brasilianske oljegiganten Petrobras og en rekke andre ledere går av etter en korrupsjonsskandale.

Styret skal møtes fredag for å velge ny ledelse, etter at administrerende direktør Maria das Gracas Silva Foster og fem andre ledere har sagt opp, opplyser Petrobras i en pressemelding onsdag.

Skandalen handler blant annet om tre entreprenørselskaper som er mistenkt for å ha betalt penger under bordet til selskapets tidligere sjefer for å få lukrative kontrakter.

– Et signal

– Gracas var ikke selskapets største problem, men det er et signal. Selskapet forsøker å fortelle markedet at ledelsen vil bli mer profesjonell, sier analytikeren João Pedro Brugger i Leme Investimentos til Reuters.

Brasils president Dilma Rousseff var styreleder i Petrobras i perioden 2003-2010 mens bestikkelsene skal ha skjedd. Hun avviser at hun kjente til korrupsjonen.

Rousseff under press

Rousseff har vært under press for å rydde opp i selskapet, som har slitt med dårlig renomme etter at tre tidligere sjefer og et tredvetall andre ble arrestert som følge av korrupsjonsanklagene.

Flere av de pågrepne er ledere for selskaper som har inngått kontrakter med Petrobras.

Opposisjonen i Brasil krever at nasjonalforsamlingen nedsetter en komité for å granske saken. Den ønsker også en høring i nasjonalforsamlingen i et forsøk på stille regjeringen til ansvar for ukulturen i oljeselskapet.

Privatøkonomi
Populært