Meny

IMF: – Vi forhandler ikke med Hellas om gjeld

Hellas' finansminister Yanis Varoufakis ankommer Den europeiske sentralbanken (ESB) i Frankfurt onsdag. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellas' nye regjering har ikke snakket med Det internasjonale pengefondet (IMF) om refinansiering av landets gjeld, ifølge IMF.

– Det er enighet om et rammeverk for å håndtere gjeld i det nåværende programmet. Det har ikke vært noen diskusjoner med myndighetene om en endring av dette rammeverket, heter det i en kort uttalelse fra IMF.

Utspillet er en reaksjon på et intervju med Hellas' finansminister Yanis Varoufakis i La Repubblica. Varoufakis sier til den italienske avisen at Hellas allerede har foreslått overfor IMF at de greske statsobligasjonene byttes mot en annen type gjeldspapirer som knyttes til vekst, og som har markedsrente.

Les også: – Ingen kutt i Hellas' gjeld

Varoufakis sier også at Hellas vil starte nedbetalingen av hele gjelden når landet opplever solid vekst. Han sier dessuten at han ikke kan se noen grunn til at IMF ikke vil akseptere en forlengelse av tilbakebetalingsplanen «slik de alltid gjør i slike situasjoner».

Varoufakis og statsminister Alexis Tsipras var tirsdag i Italia som del av en større sjarmoffensiv for å sanke støtte til refinansiering og nye vilkår for landets gjeld. Varoufakis sier til avisen at han har fått gode tilbakemeldinger så langt på turen.

Les også: Tøffe tider i vente for Hellas' nye statsminister

Privatøkonomi
Populært