120 Statoil-stillinger reddet

Statoil ombestemmer seg, og vil likevel ikke sette ut 120 stillinger innen anskaffelser. Oljeselskapet vil heller fortsette å gjøre jobben selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juni i fjor ble det klart at Statoils avdeling for anskaffelser hadde bestemt seg for å redusere bemanningen fra 995 til 875 stillinger innen juni 2015.

Prosjektet fikk navnet Marlin, og skulle se på både administrasjon av innkjøp og kontrakter, og lagertjenester. Nå er det klart at prosjektet stoppes. Statoil ser at den beste løsningen er å gjøre jobben internt. Dermed er 120 stillinger reddet, skriver Stavanger Aftenblad.

Torbjørn Wentzel, nestleder for Industri Energi i Bergen og fagforeningsrepresentant i prosjektet, er meget godt fornøyd med utfallet.

– Ledelsen skal ha ros for at de har vært åpne for en intern løsning, og at den kan gi best økonomisk gevinst. De har ikke latt det gå prestisje i saken, sier han.

I en tid hvor det stadig kommer nye kuttmeldinger fra oljebransjen og Statoil selv har varslet stillingskutt på mellom 1.600 og 1.900 stillinger, legger ikke Wentzel skjul på at det gjør godt med en positiv nyhet.

– Ja, jeg tror nok mange synes det er fint med en gladsak nå, sier Wentzel.

Personvernpolicy