Meny

Jay-Z kjøper selskapet bak Wimp

Rapperen Jay-Z, som er gift med artisten Beyoncé, kjøper selskapet bak Wimp fra norske Schibsted. Foto: Gary A. Vasquez (USA Today Sports/Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mediekonsernet Schibsted har akseptert et bud på sitt svenske datterselskap Aspiro, som blant annet står bak strømmetjenesten Wimp. Kjøperen er Jay-Z-eide Project Panther.

Project Panther Bidco har lagt inn bud på 1,05 svenske kroner per aksje i selskapet. Aspiro er norskeid og har hovedkontor i Oslo, men det er børsnotert i Stockholm.

Budet verdsetter egenkapitalen i Aspiro til 464 millioner svenske kroner, opplyser Schibsted i en pressemelding fredag morgen.

Project Panther kontrolleres av S. Carter Enterprises. Det eies av den amerikanske rapperen Shawn Carter, bedre kjent som Jay-Z.

Budkomiteen i Aspiros styre har enstemmig anbefalt aksjonærene å akseptere budet.

Schibsted ASA har akseptert budet gjennom datterselskapet Streaming Media AS, som Schibsted eier sammen med Platekompaniet AS og Verdane Capital VIII. Schibsted eier omtrent 75 prosent av aksjene i Streaming Media AS, som igjen eier 76 prosent av aksjene i Aspiro.

Privatøkonomi
Populært