Meny

Folket delt i synet på Erikssons arbeidsmiljølov

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) får både støtte og motstand blant folk flest. Det viser en spørreundersøkelse som Sentio Research har gjort på oppdrag fra Næringslivets Hovedorganisasjon.

Et utvalg på 1.000 mennesker har blitt spurt om fleksibilitet og midlertidige ansettelser. 67 prosent er helt eller delvis enig i at fleksibel arbeidstid er et gode for arbeidstakerne, skriver Aftenposten.

40 prosent svarer at de er helt eller delvis enige i regjeringens hovedargument om at flere midlertidige ansettelser gjør det lettere å få flere inn i arbeidslivet.

En tredel er helt enige i at økt adgang til midlertidig ansatte vil gå på bekostning av flere faste ansettelser. 10 prosent sier de er trygge på at dette ikke kommer til å skje.

NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund mener undersøkelsen viser at folk har et balansert syn på Erikssons forslag til ny arbeidsmiljølov.

– Et stort flertall mener at en fleksibel arbeidstid vil være et gode for arbeidstakeren. Dette tiltaket er også viktig for arbeidsgiverne og det er veldig gledelig at befolkningen stiller seg så positivt til dette, sier hun.

Onsdag var det streikemarkering utenfor Stortinget hvor LO-leder Gerd Kristiansen snakket til en jublende folkemasse.

Se video av talen under:

Privatøkonomi
Populært