Meny

Vollvik blir kastet ut

Idar Vollvik. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eiendomsinvestor Tom Altenborn har fått rettens medhold i at mobilgründer Idar Vollvik skal kastes ut slik at Vollviks villa kan tvangsselges.

- Vi er nødt til å ta de nødvendige skrittene for å sikre at vår klient får oppgjør for sin fordring, sier advokat og partner Kristian Voie Danielsen i advokatselskapet Hulaas til Dagens Næringsliv.

Han representerer eiendomsinvestor Tom Altenborn og selskapet Fire X Ta, som i 2011 sikret seg pant på 2,5 millioner kroner i Vollviks Fana-Villa. I fjor sommer ble det for andre gang på under ett år besluttet tvangssalg av eiendommen til Idar Vollvik og kona. Villaen har et bruksareal på 410 kvadratmeter, og ble kjøpt for seks millioner kroner i 2011. Forrige gang kom Vollvik til enighet med DNB, og tvangssalget ble trukket.

Siden høsten i fjor har advokat Rune Stavenes imidlertid jobbet med den nye tvangsalgsbeslutningen etter at eiendomsinvestor Altenborn gikk lei av å vente på pengene sine.

I forrige uke fastlo Bergen tingrett at Idar Vollvik og kona må fravike eiendommen, det vil si at de kastes ut. Ifølge kjennelsen har advokat Stavenes, som er rettens medhjelper ved tvangssalget, ikke «mottatt noen form for tilbakemelding fra de saksøkte, og det oppleves som om de motsetter seg gjennomføringen av tvangssalget». Heller ikke rettens henvendelse er besvart av Vollvik og retten «legger til grunn at fravikelse er nødvendig for å gjennomføre tvangssalget». Avgjørelsen om fravikelse kan ankes.

Advokat Rune Stavenes ønsker ikke å kommentere tvangsalgsprosessen, og DN har ikke fått svar på henvendelsene til Idar Vollvik. Det er registrert pant for 24,5 millioner kroner på Fana-villaen.

- Bakgrunnen for kravet er at min klient kjøpte aksjer i Ludo Group med rett til å selge aksjene tilbake til Idar Vollvik. Denne rettigheten ble benyttet, men Vollvik har ikke gjort opp for seg, sa advokat Kristian Voie Danielsen til DN i fjor høst.

Tidligere har eiendomsinvestor Tom Altenborn forsøkt å drive inn pengene sine ved å begjære Idar Vollvik personlig konkurs. Advokat Voie Danielsen har anslått at kravet inkludert renter er på i overkant av tre millioner kroner.- Det er kommet inn en mindre innbetaling, men dette dekker ikke engang fjorårets rente, sier han.

Les også:

Norsk kokk er verdens beste

Nå blir NTNU landets største universitet

Venter bølge av enorme mobiler

Privatøkonomi
Populært