Storstreik lammer store deler av Norge

Tre hovedorganisasjoner gikk klokken 14 onsdag ut i politisk streik. Kollektivtransport, barnehager og offentlige kontorer rammes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO, Unio og YS protesterer mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven som blant annet vil bety oftere søndagsjobbing, mer overtid og flere på midlertidig ansettelse.

Arbeidet legges ned klokken 14 og varer i to timer – altså godt ut i rushtiden. De tre hovedorganisasjonene samarbeider om markeringer 127 steder landet rundt onsdag ettermiddag.

Og streiken vil merkes godt. NSB og Flytoget parkerer togene mellom 15 og 16, mens T-bane og busser i Oslo står stille mellom 15 og 15.30. Også AtB i Trondheim og Skyss som driver buss og bane i Bergen, innstiller avganger under markeringen. Mange steder vil ferjer ligge til kai mens streiken varer.

Les også: LO-sekretær om storstreiken: – Det blir to kaotiske timer

Det blir ingen flyavganger ved landets største flyplasser i de to timene streiken pågår, men innkomne fly får lov til å lande. På Gardermoen ber man de reisende belage seg på forsinkelser. Blant annet vil håndteringen av bagasje stoppe opp.

Noen barnehager vil ifølge LO stenge under streiken, mens andre ifølge Unio vil holde åpent for det som omtales som «barnepass uten pedagogisk tilbud».

Les også: Slik rammer storstreiken flytrafikken

Ved tollstasjonen på Svinesund kan det bli kø inn til Norge ettersom tollklareringen for godstransport er noe av det som vil bli satt på vent under streiken. Fagbevegelsen har imidlertid understreket at samfunnsoppgaver som handler om beredskap og å holde hjulene i gang, ikke skal rammes.

Tirsdag meldte Vårt Land at også prester i Den norske kirke slutter seg til den politiske streiken.

Bakgrunn: Eriksson forstår ikke politisk storstreik

Personvernpolicy