Widerøe-flygere vil ha tilbake penger etter lønnskutt

Widerøes piloter krever å få tilbakebetalt et lønnskutt på fem prosent fordi ansatte på bakken ikke ble med på lønnskuttdugnaden i selskapet. Arkivfoto: Ned Alley (NTB scanpix)
Widerøes piloter krever å få tilbakebetalt et lønnskutt på fem prosent fordi ansatte på bakken ikke ble med på lønnskuttdugnaden i selskapet. Arkivfoto: Ned Alley (NTB scanpix)

Flygerne og de kabinansatte i Widerøe krever å få tilbakebetalt et lønnskutt på 5 prosent fordi selskapets ansatte på bakken ikke bidro for å redusere selskapets kostnader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi inviterte til en felles dugnad i Widerøe for å redusere selskapets kostnader. Vårt bidrag var betydelig og besto blant annet av en samlet reduksjon i personalkostnadene på 5 prosent. Men det forutsatte at øvrige ansatte ble med på dugnaden, sier leder Tom Liverud i Widerøes Flygerforening til Dagens Næringsliv.

Det ble oppnådd enighet om det frivillige lønnskuttet i mai i fjor. Flygerne og de kabinansatte kuttet til sammen 40 millioner kroner i egen lønn. I midten av desember gikk flygerne bort fra avtalen fordi selskapet ikke hadde oppnådd enighet med de øvrige ansatte, blant annet bakkemannskap og flyteknikere.

– Ledelsen hadde ikke fått med alle, og det er svært beklagelig. Det var ledelsens ansvar å følge opp, sier Liverud, som krever å få nullstilt lønnskuttet fra i fjor og få utbetalt pengene.

– Det lot seg ikke gjøre å få til en samlet avtale for alle ansatte i fjor, men det forandrer ikke planene våre. Det er feil å kalle dette for en dugnad. Dette er en prosess hvor vi må effektivisere på områder som kan gi selskapet bedre konkurransekraft, sier Widerøes kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien.

Personvernpolicy