Meny

Underslo 9,5 millioner – beholder jobben

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 55 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til to års ubetinget fengsel etter å ha underslått 9,5 millioner kroner fra et ingeniørselskap han var medeier i. Men han beholder jobben.

Ved å manipulere bankbidrag, lage falske fakturaer og sørge for uriktig bokføring klarte mannen å skjule underslaget gjennom en periode på drøye seks år, skriver Bergens Tidende.

Underslaget ble først oppdaget da en annen aksjonær avdekket avvik i forbindelse med en deling av selskapet, en såkalt fisjon, skriver avisen.

Pengene som mannen underslo, gikk til privat forbruk, både til ham selv og hans daværende kone.

– Utroskapen anses som grov, særlig fordi den har voldt betydelig økonomisk skade. Som styreleder og ansvarlig for økonomi og regnskap, har han forsømt selskapets anliggender, sa politiadvokat Anders Johnsen i retten torsdag.

Den 55 år gamle mannen har lagt alle kort på bordet og erkjent de faktiske forholdene. Saken ble derfor avgjort med en såkalt tilståelsesdom.

Forsvarer Fredrik Verling sa etter dommen at de vil ta betenkningstid og vurdere å anke.

Det hører med til historien at 55-åringen fortsatt er ansatt i selskapet.

– Vi har 100 prosent tillit til mannen. Årsaken til det som har skjedd og at det har utviklet seg til en rettssak, skyldes den familiære situasjonen, sier mannens sjef, som har jobbet sammen med 55-åringen i over 30 år.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus