Meny

Rekordår for Boeing

Et nytt 787 Dreamliner-fly bygges for Air India ved Boeings fabrikk i Charleston i South Carolina. (Foto: Randall Hill / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boeing fikk rekordmange bestillinger på nye fly i fjor og produserte også flere fly enn noensinne.

Til sammen fikk den amerikanske flyprodusenten 1.432 bestillinger for nye fly i 2014, godt opp fra året før da det var 1.355 bestillinger.

For andre år på rad har selskapet også levert rekordmange nye fly til flyselskaper verden rundt – 723 nye fly.

Det er først og fremst kort- og mellomdistanseflyet Boeing 737 som selger godt. Til sammen fikk Boeing 1.104 nye bestillinger på alle versjoner av 737. I tillegg bestilte flyselskapene 283 stykker av den store Boeing 777-modellen.

Boeing er spesielt fornøyd med at 114 nye 787-fly – Dreamlinere – ble levert til kundene, fire mer enn forventet.

Selv om Boeing slår sine rekorder, kommer ikke selskapet nær rekorden som ble satt av sin europeiske erkerival Airbus i 2013 på 1.503 bestillinger.

Airbus har ennå ikke oppgitt tall for hele 2014, men per 30. november var det kommet inn 1.031 nye bestillinger og det var levert 554 nye fly til kundene.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus