Meny

Flere banker kutter renta

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbankene Danske Bank, Nordea og DNB kuttet renta før helgen. Mandag følger flere andre banker opp.

Norges Bank satte allerede 11. desember i fjor ned styringsrenta med 0,25 prosentpoeng til rekordlave 1,25 prosent. Ingen banker fulgte opp med å kutte i boliglånsrenta til sine kunder, noe som møtte sterk kritikk både fra Forbrukerrådet og fra politisk hold.

Fredag 2. januar skjedde det endelig noe, da først Danske Bank kuttet utlånsrenta med inntil 0,3 prosentpoeng. Dette kuttet ble fulgt opp av Nordea og DNB.

Mandag har både Sparebank 1 Nord-Norge, SR-Bank og BN Bank meldt at de setter ned sine renter på boliglån og flere banker vil ventelig komme på banen utover i uka.

Sparebank 1 Nord-Norge kutter renta med 0,35 prosentpoeng for alle kunder med det de kaller «beste sikkerhet», Sparebank 1 SR-Bank kutter renta på boliglån med inntil 0,45 prosentpoeng, og BN Bank opplyser at renta kuttes med 0,35 prosentpoeng.

Daglig leder i Finansportalen, Elisabeth Realfsen, sa til NTB fredag at hun ikke var overrasket over at det tok så lang tid for bankene å sette ned renta, over tre uker.

– Det er som ventet. Dette er en bransje som vet å tjene penger, konstaterte hun da.

Samtidig er det flere banker som har prioritert å senke innskuddsrentene før de setter ned lånerenta.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus