Meny

Forventer flere kutt i boliglånsrenta

– BRUK DEN: Finansportalen.no er en tjeneste med priskalkulator som skal gjøre det enklere for forbrukerne å sammenligne priser på forsikring. – Bruk den. Det er en god del penger å spare, sier forbrukerombud Gry Nergård. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbrukerne har fått med seg den siste rentenedsettelsen fra Danske Bank. Nå må de andre bankene raske på for å henge med i konkurransen, mener forbrukereksperter.

Etter en stille romjul var det høy aktivitet på Finansportalens nettsider fredag, opplyser daglig leder i Finansportalen Elisabeth Realfsen til NTB.

Allerede tidlig fredag ettermiddag hadde samme antall som på en normal fredag, vært innom og sammenlignet bankens lånerenter.

Les også: Første storbank kutter renta

Våkner

– Det tyder på at forbrukerne er i ferd med å kvikne til etter romjula, mener Realfsen.

Nyheten om at Danske Bank som den første av storbankene setter ned boliglånsrenta, har trolig også medvirket til at folk har våknet, tror hun.

– Nå må de andre bankene raske på, sier Realfsen, som tror dette kan utløse flere prisreduksjoner på boliglån. Hun har ventet på et kutt i boliglånsrentene siden Norges Bank kuttet styringsrenta i desember med 0,25 prosentpoeng.

Les også: Norske banker holder rentekortene til brystet

Prioriterte innskuddsrenta

– Før jul var det veldig lite som skjedde fra bankenes side når det gjelder lån. Derimot prioriterte de å redusere innskuddsrentene, poengterer Realfsen, som ikke er overrasket over at det har tatt drøyt tre uker før bankene følger opp kuttet i styringsrenta med å senke prisene på boliglån.

– Det er som forventet. Dette er en bransje som vet å tjene penger, sier hun.

Bytte – og spare

Finansportalen drives av Forbrukerrådet. Forbrukerombud Gry Nergård oppfordrer folk til å bruke den mer aktivt.

– Vi er opptatt av at folk virkelig ser hva prisene er til enhver tid. Det er en god del penger å spare på å bytte bank, sier Nergård til NTB.

DNB lå fredag på 102. plass på Finansportalens liste for annuitetslån på 1 million kroner med 20 års løpetid.

Nordea befant seg på 27. plass, mens Danske Bank lå på 160. plass før bankens nye rentejustering var lagt inn.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus