Meny

Norske banker holder rentekortene til brystet

STILLE: De store bankene kan ikke si om de følger Danske Banks valg om å sette ned sine utlånsrenter. (Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske storbanker vil ikke svare på om de kommer til å følge opp rentekuttet til Danske Bank.

Som den første av storbankene innledet Danske Bank det nye året med et kutt i sine utlånsrenter for eksisterende kunder med inntil 0,3 prosentpoeng.

– Vi følger nøye med på konkurransesituasjonen og gjør fortløpende vurderinger. Vi skal være konkurransedyktige over tid, også på pris, sier kommunikasjonsdirektør Even Westerveld i DNB.

Les også: Første storbank kutter renta

Vurderer fortløpende

Også Nordea ønsker å konkurrere med andre banker om å ha det beste lånetilbudet, opplyser kommunikasjonsdirektør Unni Strømstad til NTB.

– Vi vurderer rentene fortløpende og er opptatt av å tilby konkurransedyktige lån, sier hun.

Men verken DNB eller Nordea ville fredag si noe om de kommer til å følge opp med et generelt kutt i utlånsrenta.

– Vi har ikke lov til å varsle slikt på forhånd, understreker Strømstad.

– Men vi vurderer rentene fortløpende og er opptatt av å tilby konkurransedyktige lån. Vi priser hver enkelt kunde individuelt, sier hun.

Les også: Thon vil bygge ut problemområde i Oslo for 2-4 millarder kroner

Første kutt

Rentekuttet til Danske Bank er det første siden Norges Bank for drøyt tre uker siden overraskende kuttet styringsrenta med 0,25 prosentpoeng til rekordlave 1,25 prosent.

Ingen av de norske storbankene har så langt fulgt opp med rentekutt, noe direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet har betegnet som «svært uheldig» overfor NTB.

Danske Bank tilbyr nå en boliglånsrente for vanlige kunder på 3,15 prosent, mens unge kunder vil få nyte godt av en rente på 2,95 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisa overtok Danske Bank fra nyttår en bankavtale for 113.000 medlemmer i fagforeningen Akademikerne fra DnB. Rundt 80 milliarder kroner i boliglån ligger i potten. Disse får tilbud om en flytende boliglånsrente på 2,7-2,8 prosent, mens fastrenten er nede i 2,5 prosent.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus