Meny

Fire av ti sjekker ikke vilkår hos treningsenteret

– SJEKK HVA DU SIGNERER: – Selv om treningsavgiften ikke er så høy, kan totalprisen bli drøy når etableringsgebyr og oppstartsavgifter legges til. Undersøk totalprisen, råder Anne Hege Skogly i Forbrukerrådet. Foto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trening står på planen for mange i januar. Flere som vil komme i gang, skriver under på hva som helst hos treningsentrene. – Det kan de tape sure penger på, ifølge Forbrukerrådet.

En undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at fire av ti ikke sjekker vilkårene når de signerer en avtale med et treningssenter.

– Det er skuffende. Verst er det blant unge mellom 18 og 30, og det kan de tape sure penger på. Vi får for eksempel ofte henvendelser fra studenter som oppdager at de fortsatt må betale til det lokale treningssenteret, selv om de flytter til en annen del av landet, sier kommunikasjonsrådgiver Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet i en pressemelding.

– Det kunne de funnet ut i vilkårene, og heller valgt et annet senter, fortsetter hun.

Les også: – Slik går du ned i vekt

– Sjekk nøye

Skogly anbefaler at man sjekker kontrakten nøye når man skal melde seg inn på et treningssenter.

  • Få med deg totalprisen - noen ganger må du betale et innmeldingsgebyr.
  • Sjekk om det er bindingstid og oppsigelsesfrist.
  • Kan du fryse avtalen om du for eksempel blir syk eller får en skade? Hva skal til for å fryse avtalen?

Skogly opplyser videre at man har angrerett om man tegner avtalen på en stand på gata, eller via internett. Om man skriver under kontrakten ved skranken på senteret, er det ingen returmulighet, med mindre det er opplyst i vilkårene.

– Men du skal i alle tilfeller få all nødvendig informasjon, sier Skogly.

Les også: – Slik utvikler muskelstyrken seg gjennom livet

– Si alltid opp skriftlig

Forbrukerombudet har anbefalt bindingstid på ett år, men det er lov å inngå avtale om lengre bindingstid.

– Sjekk om det er bindingstid på medlemskapet, og hvor lang den er. Undersøk også om du må gjøre noe aktivt for å melde deg ut. De fleste treningskontraktene blir gjort om til en løpende avtale etter at bindingstiden er gått ut, forteller Ann Hege Skogly.

Sjekk også alltid oppsigelsesfristen, og hva man må gjøre for å si opp. En typisk tvist er uenighet om medlemmet har sagt opp eller ikke, forklarer Skogly og understreker at det er viktig å si opp skriftlig, for eksempel i en e-post.

– Det kan vise seg å være en grei forsikring for ikke å måtte betale for en måned ekstra, råder kommunikasjonsrådgiveren.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus