Meny

Thon Eiendom ønsker storutbygging i Oslo sentrum

OPPRUSTING: Det aldrende kjøpesenteret Gunerius i sentrum av Oslo kan bli bygget om fullstending hvis Thon Eiendom får gjennomført sine planer. Foto: Thomas Angerman (Creative Commons - via Flickr.com).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frem mot 2020 kan Brugata endre karakter om Thon Eiendom får det som de vil, melder Dagens Næringsliv.

Eiendomsselskapet ønsket en utbygging til mellom to og fire milliarder kroner i Brugata og området ved kjøpesenteret Gunerius, skriver avisen.

I dette området har Olav Thon omkring 15 eiendommer i dag. Det legges nå planer for et nytt område med butikker, hoteller og høyhus.

– Tre arkitektfirmaer har blitt engasjert til å utarbeide skisser for området, sier konserndirektør i Thon Eiendom, Tron Harald Bjerke, til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen vil Gunerius-kvartalet bli «en av de virkelig store samlede utbyggingene i sentrumskjernen».

– Kvartalet rundt Gunerius har en større grunnflate enn Oslo City. 12-15 mål er stort midt i sentrum. Arealet vil være avhengig av hvor høyt det bygges, men ferdig utbygd vil det kunne romme 100.000 kvadratmeter, sier Bjerke til avisen.

Sentrumsplanen for Oslo åpner for en høyde på 42 meter, altså 12-14 etasjer.

Plan- og bygningsetaten har foreløpig ingen formening om de nye forslagene, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Atle Jan Larsen til Dagens Næringsliv.

– Vi kan ikke si noe om behandlingen før det eventuelt blir lagt frem et privat reguleringsforslag eller en byggesak. Inntil videre er det gjeldende reguleringsplaner som legger føringene, sier Larsen til avisen.Foto: Thomas Angerman (Foto delt på en Creative Commons-lisens - via Flickr.com).
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus