Norske arbeidstakere mest fornøyde av alle

FORNØYDE NORDMENN: Arbeidstakere i privat sektor er mer fornøyde i Norge enn i noe annet land, viser ny undersøkelse. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)
FORNØYDE NORDMENN: Arbeidstakere i privat sektor er mer fornøyde i Norge enn i noe annet land, viser ny undersøkelse. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)

Norske arbeidstakere er godt fornøyde med jobben, faktisk mer fornøyde enn i noe annet land. NHO og LO er uenige i hvor viktig det er.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte av ti ansatte i privat sektor i Norge er fornøyde eller veldig fornøyde med arbeidshverdagen, viser en global undersøkelse foretatt av bemanningsbyrået Randstad, skriver Dagens Næringsliv.

Randstad har foretatt slike undersøkelser i drøyt 30 land siden 2003 og det er første gang at Norge topper listen over mest fornøyde arbeidstakerne.

– Norske sjefer er flinke til å oppmuntre til en god balanse mellom jobb og privatliv, og lønnsnivået er generelt høyt. Derfor trives mange av oss på jobben, sier administrerende direktør Camilla Grana i Randstad Norge.

Les også: Sentralbankesjefen spår magrere år

NHOs direktør for arbeidsliv, Svein Oppegaard, mener norske arbeidstakere nå må forberede seg på en ny hverdag. Han støtter derfor regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven.

– Vi må balansere bedriftenes behov og de ansattes ønsker på en bedre måte, sier han.

LOs nestleder Tor-Arne Solbakken er uenig og mener undersøkelsen viser at Oppegaard tar feil.

– Denne undersøkelsen viser tvert imot at vi har verdens beste system. Det å finne et nytt system er å spille hasard, vi må utvikle denne modellen og stadig gjøre den bedre. Endringene i arbeidsmiljøloven vil slå beina under dette og øke utryggheten i arbeidslivet, sier Solbakken.

Personvernpolicy