Norske arbeidstakere mest fornøyde av alle

FORNØYDE NORDMENN: Arbeidstakere i privat sektor er mer fornøyde i Norge enn i noe annet land, viser ny undersøkelse. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)
FORNØYDE NORDMENN: Arbeidstakere i privat sektor er mer fornøyde i Norge enn i noe annet land, viser ny undersøkelse. (Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)

Norske arbeidstakere er godt fornøyde med jobben, faktisk mer fornøyde enn i noe annet land. NHO og LO er uenige i hvor viktig det er.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte av ti ansatte i privat sektor i Norge er fornøyde eller veldig fornøyde med arbeidshverdagen, viser en global undersøkelse foretatt av bemanningsbyrået Randstad, skriver Dagens Næringsliv.

Randstad har foretatt slike undersøkelser i drøyt 30 land siden 2003 og det er første gang at Norge topper listen over mest fornøyde arbeidstakerne.

– Norske sjefer er flinke til å oppmuntre til en god balanse mellom jobb og privatliv, og lønnsnivået er generelt høyt. Derfor trives mange av oss på jobben, sier administrerende direktør Camilla Grana i Randstad Norge.

Les også: Sentralbankesjefen spår magrere år

NHOs direktør for arbeidsliv, Svein Oppegaard, mener norske arbeidstakere nå må forberede seg på en ny hverdag. Han støtter derfor regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven.

– Vi må balansere bedriftenes behov og de ansattes ønsker på en bedre måte, sier han.

LOs nestleder Tor-Arne Solbakken er uenig og mener undersøkelsen viser at Oppegaard tar feil.

– Denne undersøkelsen viser tvert imot at vi har verdens beste system. Det å finne et nytt system er å spille hasard, vi må utvikle denne modellen og stadig gjøre den bedre. Endringene i arbeidsmiljøloven vil slå beina under dette og øke utryggheten i arbeidslivet, sier Solbakken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus