Åpen for alle - alltid

Den store byttehandelen er i gang

– Sjansen for å få byttet julegaven øker hvis man er tidlig ute og varen er uåpnet, sier direktør for mote og fritid i Hovedorganisasjonen Virke, Bror Stende til NTB. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
– Sjansen for å få byttet julegaven øker hvis man er tidlig ute og varen er uåpnet, sier direktør for mote og fritid i Hovedorganisasjonen Virke, Bror Stende til NTB. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke alltid like lett å treffe blink med julegavene. 3. juledag var handlegatene fulle av folk som ønsket å bytte gavene de fikk på julaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I år brukte vi rekordbeløp på julegaver, ifølge Hovedorganisasjonen Virke, som før jul anslo en vekst i julehandelen på rundt fem prosent. Hver nordmann brukte i gjennomsnitt over 10.000 kroner i desember, ifølge anslagene.

Men ikke alle julegavene som lå under årets juletrær falt i smak, og mange dro lørdag for å bytte gavene.

Les også: Romjulsraketter kan koste deg dyrt

– Sjansen for å få byttet julegaven øker hvis man er tidlig ute og varen er uåpnet, sier direktør for mote og fritid i Hovedorganisasjonen Virke, Bror Stende til NTB.

Flere velger også å selge julegavene videre på nettet, opplyser informasjonssjef i Finn.no, Lene Kallum til VG.

Les også: Nordmenn fortsatt negative til søndagsåpne butikker

– Det er ingen tvil om at det som selges videre hos oss i romjula, er julegaver. Det er det mange som ikke legger skjul på. De skriver enten at det er julegave eller at det er noe de fikk til jul. Det er mange forklaringer: Feil modell, feil farge, feil størrelse, eller at den rett og slett ikke falt i smak, sier Kallum til avisen.