Nordmenn fortsatt negative til søndagsåpne butikker

En ny undersøkelse viser et stort flertall i Norge mot søndagsåpne butikker. Regjeringen planlegger å legge fram forslag om endringer i åpningstidene på nyåret.
Illustrasjonsfoto: Morten F. Holm / NTB SCANPIX.
En ny undersøkelse viser et stort flertall i Norge mot søndagsåpne butikker. Regjeringen planlegger å legge fram forslag om endringer i åpningstidene på nyåret. Illustrasjonsfoto: Morten F. Holm / NTB SCANPIX.

Mens regjeringen ønsker å tillate søndagsåpne butikker utpå nyåret, er det fortsatt flertall imot i befolkningen. Det viser en ny undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 62 prosent av de spurte sier nei til at butikkene kan være søndagsåpne hele året, og bare 34 prosent er enig med regjeringen, viser undersøkelsen som Sentio har utført for Klassekampen.

I tillegg sliter nå regjeringen med å få flertall for forslaget også på Stortinget, skriver avisen.

Både Høyre og Fremskrittspartiet gikk til valg på å åpne for søndagsåpne butikker, og Høyres Kristin Vinje, som er talsperson for partiets stortingsgruppe i denne saken, ser ingen grunn til å endre tankegang.

– Folk setter pris på tilbudet når det først er der. Jeg ser at veldig mange handler dagligvarer på søndager, sier hun.

Men det kan hende at regjeringens støtteparti Venstre kan stikke kjepper i hjulene. Partiet har nemlig ikke programfestet at det vil ha søndagsåpne butikker, men kun et ønske om å overføre denne typen regulering fra staten til kommunene.

– Vi kommer bare til å stemme for vår politikk, ikke regjeringens, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Vårt Land. Hun ser ingen grunn til å støtte regjeringens forslag når venstre kan få støtte for sitt syn i Stortinget.

Dermed har ikke regjeringen flertall på Stortinget for sitt forslag, ettersom de er avhengig av stemmene fra Venstre for å få gjennom valgløftet.

Personvernpolicy