Meny

Nok en julehandelsrekord

Kortterminalene går varme helt fram til butikkene stenger og julefreden senker seg. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like sikker som julen selv er julehandelen, og i år ble det nok en gang satt ny handlerekord i desember. For første gang passerte julehandelen 50 milliarder kroner.

Handelsorganisasjonen Virke har ikke tallene for de to siste dagene, men regner med å ende på 53 milliarder kroner fra 1. til 24. desember. Nets, som registrerer kortbruk, kan allerede fastslå at vi har dratt bankkortet for over 50 milliarder kroner, melder NRK.

Les også: Jule- og nyttårsfeiring til 11.600 kroner

Det er rundt fem prosent, eller 2,5 milliarder kroner, mer enn i fjor, så veksten i julehandelen utgjør mer enn bare prisstigningen.

– I disse fem prosentene ligger det en ekstra handledag før jul, en befolkningsvekst og selvfølgelig noen prisøkninger, sier direktør Bror Stende i Virke Mote og Fritid.

Les også: Forbrukerrådet: Ni av ti nettbutikker bryter loven

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus