NetCom-sjefen går etter ti år i jobben

NetCom-sjef August Baumann forlater NetCom og TeliaSonera. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NetCom-sjef August Baumann forlater NetCom og TeliaSonera. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NetCom-sjef August Baumann forlot onsdag stillingen som administrerende direktør for TeliaSoneras virksomhet i Norge. Han har ledet teleselskapet i ti år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har bidratt sterkt til å gjøre TeliaSonera Norge til et ledende og finansielt solid telekomselskap i Norge. Vi har blitt enige om at August Baumann vil forlate TeliaSonera. Jeg ønsker ham lykke til med fremtidige utfordringer, opplyser europadirektør Robert Andersson i TeliaSonera, NetComs morselskap, i en pressemelding.

Charlotta Rehman, som har jobbet i TeliaSonera siden 1994, skal fungere i stillingen inntil videre. Hun er i dag ansvarlig for «Business Development og Wholesale» i NetCom, opplyser selskapet.

Pressemeldingen gir ingen forklaring på hvorfor August Baumann forlater stillingen.

TeliaSonera venter på at Konkurransetilsynet skal godkjenne selskapets overtakelse av Tele 2 Norge. Oppkjøpet innebærer en sammenslåing av to av de tre største aktørene innenfor mobiltelefoni, og det nye selskapet vil få en markedsandel på rundt 40 prosent i Norge. Hovedkonkurrenten Telenor har en markedsandel på over 50 prosent.

Kommunikasjonsrådgiver i Netcom Ellen C. Scheen bekrefter overfor ABC Nyheter at Baumann slutter med umiddelbar virkning.