Meny

Sveriges konkurransetilsyn stevner snusgigant

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snusgiganten Swedish Match anklages for å ha gjemt unna konkurrentenes produkter i snuskjøleskapene. Nå stevnes selskapet av det svenske konkurransetilsynet.

– Det er en sak som vi har jobbet med i lang tid. Selskapet har misbrukt sin dominerende stilling for å utestenge andre aktører på markedet, noe som har ført til redusert konkurranse, sier sjef for Konkurrensverket Dan Sjöholm til Dagens Industri.

Søksmålet vil bli levert til Stockholms tingsrett onsdag. Snusprodusenten risikerer en bot på 38 millioner svenske kroner.

Bakgrunnen for søksmålet er at Swedish Match sommeren 2012 informerte sine konkurrenter om at det ville bli innført et nytt system for hylleetiketter. Dermed ble konkurrentene tvunget til å forholde seg til selskapets strenge maler.

Tidligere har konkurrentene selv fått lov til å utforme og plassere sine etiketter i Swedish Match' kjøleskap, som de er avhengige av å plassere produktene sine i.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus